Iaşul, pe harta europeană a unor falsificatori de milioane de euro. Mandate de arestare prelungite

luni, 29 iunie 2015, 01:51
2 MIN
 Iaşul, pe harta europeană a unor falsificatori de milioane de euro. Mandate de arestare prelungite

Basarabenii reţinuţi la Iaşi invadaseră Franţa, Italia şi România cu nu mai puţin de 219.000 de bancnote de 100 şi de 20 de euro. Judecătorii ieşeni le-au prelungit arestul

Judecătorii Tribunalului Iaşi au prelungit la finele săptămânii trecute măsura arestului preventiv în cazul a trei persoane acuzate de falsificare de monedă. Analtolie Cladicov, Ion Cibotaru şi Silviu Andrei Poiană vor petrece cel puţin încă 30 de zile în spatele gratiilor. Cei trei sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi falsificare de monedă după ce au fost prinşi în flagrant delict cu euro falsificaţi la Iaşi.

Anchetatorii au menţionat ulterior că bărbaţii se ocupau cu această activitate de mai multă vreme. „Primele tipografii clandestine au fost găsite în Italia. Banii au ajuns pe piaţa europeană şi apoi românească. De exemplu, primele bancnote de 100 de euro au fost descoperite la nivel european în Franţa, în 2003, şi în 2006 în România. Primele bancnote de 20 de euro au fost descoperite în ţară în 2005, la Sibiu, iar în Europa în 2003.

Până acum au fost retrase peste 219.000 de bancnote. Toate au fost confecţionate prin metoda offset”, au precizat anchetatorii. În judeţul nostru, la finele lunii mai, cei trei au fost prinşi cu 2.000 de euro falşi .

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV: Fotbalist profesionist, plasator de bancnote false. Mii de euro contrafacuti la Iaşi

Anchetă de anvergură derulată de DIICOT Iaşi alături de procurorii din Republica Moldova. Trei persoane au fost arestate la Iaşi. Unul dintre membrii grupării infracţionale este un fost fotbalist profesionist, ce a jucat în primul eşalon fotbalistic din Republica Moldova

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii