Ieşenii, mai conştiincioşi la plata taxelor decât îi crede Primăria

luni, 29 august 2016, 01:55
2 MIN
 Ieşenii, mai conştiincioşi la plata taxelor decât îi crede Primăria

Plenul Consiliului Local se va întruni poimâine pentru a dezbate rectificarea bugetului cu 1,65 milioane de lei. S-au adunat mai mulţi bani din taxe şi impozite decât calculase Primăria 

Ieşenii au plătit mai mulţi bani ca impozite decât se aştepta municipalitatea. Plenul Consiliului Local se va întruni miercuri pentru a dezbate rectificarea bugetului cu 1,65 milioane de lei. Din totalul sumei, 900.000 lei reprezintă încasări suplimentare, îndeosebi din impozitele pe teren la persoanele juridice şi fizice, iar 750.000 lei, venituri din vânzarea unor bunuri ale Primăriei. Banii ar urma să fie repartizaţi pentru asigurarea drepturilor salariale la Direcţia de Asistenţă Comunitară, Direcţia Creşe, Spitalul de Recuperare şi Spitalul „C.I. Parhon”, ca şi pentru cofinanţarea unui proiect derulat de Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”. De asemenea, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 a solicitat Primăriei majorarea cu 1,5 milioane de lei a creditelor de angajament aferente lucrărilor de extindere a corpului nou al unităţii de învăţământ.

Consiliul Local va discuta şi solicitarea a două familii de ieşeni de scutire de la plata impozitului pe clădiri. Conform legii, persoanele care îşi reabilitează termic locuinţele pot fi scutite de impozit până la recuperarea sumelor investite. Aurel Ciobanu şi Aniela Ţicău-Suditu ar urma să fie scutite de impozit timp de 9 ani, până la concurenţa sumei totale de 6.804 lei. În urma lucrărilor de modernizare a şinelor de tramvai, au fost propuse spre casare un număr de dale din beton din terasamentul şinelor. Un număr de 9 astfel de dale vor fi cedate primăriei Mironeasa pentru amenajarea unor podeţe peste pârâul Brustureţi. Alte patru dale vor fi atribuite mănăstirii „Sf. Gheorghe” Hlincea, pentru amenajarea unui podeţ de acces auto, iar alte 30 de dale vor fi cedate primăriei Vlădeni, tot pentru amenajarea unor podeţe.

Pe ordinea de zi a şedinţei CL se va afla şi propunerea de scoatere la licitaţie spre concesionare a unei suprafeţe de teren de 825 mp din şoseaua Naţională, la solicitarea SC Mercur Mary SRL. Terenul ar urma să fie utilizat pentru amenajarea unei parcări. Valoarea totală a terenului a fost estimată la 173.000 euro, în funcţie de aceasta urmând să fie stabilită valoarea de pornire a licitaţiei şi durata concesionării. Va discutat şi proiectul de avizare a construirii unui supermarket pe strada Pantelimon Halipa, pe o suprafaţă de 5.660 mp. În incintă ar urma să fie amenajate şi 83 de locuri de parcare. Consiliului Local îi va fi supus spre aprobare şi Planul de Ordine Publică corespunzător acestui an. În cadrul acesteia va fi stabilit şi modul de utilizare a armelor achiziţionate pentru Poliţia Locală şi a muniţiei aferente acestora.

Comentarii