IMAGINI: Pietoni nevinovaţi striviţi în Iaşi de şoferi beţi sau inconştienţi

luni, 05 octombrie 2015, 01:58
3 MIN

Un accident a avut loc în cartierul Păcurari, un altul în comuna Scânteia, în ambele, victime fiind două femei tinere ce s-au ales cu picioare strivite. Un al treilea accident cu răniţi din acest weekend a avut loc la Târgu Frumos.

Un palestinian care se afla la volanul unui autoturism Nissan X-Trail i-a rupt piciorul unei tinere care se afla pe trecerea de pietoni de la OMV Păcurari. Accidentul a avut loc sâmbătă la amiază, când tânăra a pus piciorul în stradă, pe trecere, imediat după ce semaforul s-a făcut verde. Palestinianul, pe nume Mofal Hani, circula dinspre Păcurari către Valea Lu­pului, şi a forţat trecerea pe ul­timele secunde de verde, a­tin­gând pietonul cu partea la­terală a autoturismului.

Tânăra s-a zvârcolit de durere în stradă până a sosit un echipaj de la SMURD, fiind apoi transportată la spital. Poliţiştii au testat şoferul, dar acesta nu consumase alcool. El le-a spus poliţiştilor că nu a observat schimbarea semaforului. Pe numele lui, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infrac­ţiunea de vătămare corporală din culpă.

„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în jurul orei 14.45, un cetăţean palestinian în vârstă de 45 de ani a acroşat o tânără în vârstă de 27 de ani care traversa re­gulamentar trecerea de pie­toni, pe culoarea verde a se­maforului. Tânăra a suferit o fractură la gamba stângă“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Picior prins între maşină şi capul de pod

O altă femeie a fost lovită tot de şoferul unui autoturism, în timp ce ea se afla în stradă, în dreptul porţii de la intrarea în curte. Accidentul a avut loc în comuna Scânteia. Femeia se afla pe podul din faţa curţii când un Renault Symbol al cărui şofer circula cu viteză a pierdut controlul volanului în timp ce a încercat să evite o altă maşină. Vehiculul a ieşit de pe partea carosabilă, izbind capul de pod, victima fiind lovită pe acest pod, femeia fiind apoi transportată în stare gravă la spital.

Şoferul avea o concentraţie de alcool de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului rutier, victima a rămas prinsă la nivelul gambei între capul de pod din faţa curţii şi autoturism, femeia suferind leziuni grave. Ea a fost transportată la o unitate sanitară de urgenţă de un echipaj de prim ajutor.

„Pacienta era policontuzionată, cu fractură de peroneu drept cu plagă stri­vită de gambă dreaptă. Preze­nta de asemenea şi fracturi faciale şi fracturi osoase fron­tale“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon“ Iaşi. Ea va rămâne sub supraveghere me­dicală şi în zilele care urmează.

Un alt accident a avut loc sâm­bătă, la Târgu Frumos, în jurul orei 21, unde un tânăr în vârstă de 21 de ani a pierdut controlul direcţiei de mers a maşinii la volanul căreia se afla, s-a izbit de o maşină parcată, apoi s-a răsturnat. Şoferul a fost transportat la spital, fiind rănit uşor.

Andrei DÎSCĂ, Lucia AMORĂRIŢEI

Comentarii