Nu este o glumă şi nici o poveste pescărească!

Întâmplare şocantă la pescuit. Peştele pe care îl prinsese i-a sărit în gură şi a rămas blocat

joi, 12 octombrie 2017, 18:55
1 MIN
 Întâmplare şocantă la pescuit. Peştele pe care îl prinsese i-a sărit în gură şi a rămas blocat

Un bărbat de 28 de ani din Dorset, Marea Britanie, a fost la un pas să fie ucis de peştele pe care tocmai îl prinsese. El a vrut să facă o glumă şi, după ce a scos peştele din cârlig, a mimat că sărută prada, moment în care peştele de 14 centimetri a sărit în gură şi a rămas blocat, relatează The Guardian. Peştele limbă de mare a ajuns până în trahee, blocând respiraţia şi provocându-i bărbatului un stop cardiac.

Prietenii acestuia au sunat la numărul de urgenţă şi i-au acordat primele îngrijiri medicale până la sosirea echipajului de urgenţă. „Băieţii l-au resuscitat foarte bine, după instrucţiunile date de colegii din camera de gardă”, a spus Martyn Box, unul dintre paramedicii care a intervenit în acest caz.

„Era clar că trebuia să scoatem peştele înainte să ajungem la spital pentru că nu avea şanse de supravieţuire. Am folosit un laringoscop pentru a extinde complet gura şi gâtul. Cu un forceps am reuşit să prind coada peştelui şi să trag încet ca să nu o rup, deşi înotătoarele şi branhiile rămâneau blocate. Eram conştient că aveam o singură şansă de reuşită şi, dacă peştele se rupea, pacientul nu mai avea nicio şansă”, a spus paramedicul Matt Harrison.

În cele din urmă, după şanse încercări, peştele limbă de mare a fost scos întreg şi bărbatul a fost oxigenat şi transportat la spital. „Nu am mai intervenit într-un caz atât de ciudat şi nu cred că va mai fi cazul. Ne bucurăm că bărbatul nu a suferit efecte secundare în urma stopului cardiac”, a adăugat el.

Comentarii