Interimat de 3 ani la conducerea CJAS, una dintre instituţiile cu cel mai mare buget

joi, 06 august 2015, 17:17
2 MIN
 Interimat de 3 ani la conducerea CJAS, una dintre instituţiile cu cel mai mare buget

Una dintre instituţiile din judeţ cu cel mai mare buget alocat este condusă de aproape trei ani de un director interimar. Activitatea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) este coordonată din septembrie 2012 de ec. Robert Dâncă, numit director interimar după perioada tot de interimat în care instituţia a fost condusă de ec. Cristian Lăpuşneanu.

Ultimul director al CJAS care a ocupat funcţia prin concurs a fost dr. Iulian Şerban, demis în iulie 2012 de CNAS. De atunci, preşedintele-director CJAS este interimar, ultimele două concursuri organizate de CNAS finalizându-se ambele prin continuarea interimatului, întrucât fie nu s-au înscris candidaţi, fie nu s-au prezentat la concurs. „Contractul încheiat între mine şi CNAS este pe o perioadă determinată, dar nu vă pot spune când expiră. Un nou concurs va fi organizat de principalul ordonator de credite la o dată ulterioară, care va fi comunicată oficial“, a precizat ec. Robert Dâncă, preşedintele CJAS, fost comisar la Garda Financiară.

Primul concurs organizat de CNAS la începutul lui 2013 pentru ocuparea postului nu s-a ţinut întrucât nimeni nu a fost interesat de post, motiv pentru care a fost prelungit contractul preşedintelui ec. Robert Dâncă. După aproape un an, CNAS a scos postul iar la concurs, însă singurul candidat, preşedintele interimar, nu s-a mai prezentat pentru susţinerea probelor.

Cu toate că economistul a precizat atunci că nu s-a prezentat din motive personale, mai multe voci au susţinut că de fapt directorul, membru PNL, nu mai avea susţinerea politică necesară, fiind sfătuit să renunţe pentru că altfel ar fi pierdut funcţia.

Aceleaşi voci susţineau că pentru preluarea postului se pregătea Cristina Dobre, membru PDL, care s-a angajat pentru a căpăta experienţă pe post de funcţionar public la Primăria Hârlău. În schimb, cu toate că atunci se vehicula că şefia va reveni unui membru PDL, vehiculându-se chiar şi numele dr. Vladimir Poroch, fost director al Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan“.

În cele din urmă însă negocierile dintre partide vizavi de conducerea CJAS – determinate de ruptura USL – nu s-au finalizat prin numirea unui preşedinte pe post, ci prin prelungirea contractului ec. Robert Dâncă. „La acel moment am considerat că este mai bine să nu mă prezint la concurs. Punctual însă îndeplinesc toate condiţiile impuse de ordinul CNAS. Atunci când s-a organizat concursul anul trecut, contractul îmi expirase, însă ulterior a fost prelungit“, a mai completat ec. Robert Dâncă.

 

Comentarii