La ce metode de sinucidere apelează ieşenii

marți, 24 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 La ce metode de sinucidere apelează ieşenii

Neajunsurile materiale şi problemele familiale îi aduc pe ieşeni pe culmile disperării. Fără a mai căuta soluţii, mulţi dintre ei recurg la gesturi extreme, încercând să-şi ia viaţa. Pe parcursul unei gărzi, nu mai puţin de patru persoane au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon“, în urma tentativelor suicidare.

Un bărbat de 32 de ani a necesitat îngrijiri medicale imediate după ce s-a electrocutat în mod voit. Îngropat în datorii, ieşeanul s-a văzut într-o situaţie fără scăpare şi a hotărât să-şi curme existenţa. Acesta a improvizat dintr-o priză din casă o armă letală şi a ajuns în spital cu arsuri severe la nivelul mâinii. „Pacientul a ajuns în UPU în urma unei tentative suicidare prin electrocutare. Prezenta o arsură de gradul IV la nivelul palmei“, a precizat conf.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef la UPU-SMURD. Bărbatul a fost găsit la timp de apropiaţi, viaţa sa nefiind pusă în pericol. Rămâne totuşi internat în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică, sub supraveghere de specialitate.

Şi un bărbat de 37 de ani a fost transportat la spital, după ce a încercat să se spânzure. Şi în cazul său, tot problemele financiare l-au determinat să-şi pună ştreangul în gât. Familia l-a salvat însă în ultimul moment, ulterior apelând 112.

Nu în ultimul rând, au ajuns în UPU o femeie de 38 de ani şi un bărbat de 34 de ani, care au încercat să-şi ia viaţa intoxicându-se cu medicamente.

Comentarii