Lampioane în memoria victimelor drogurilor, mâine, în parcul Voievozilor

marți, 23 iulie 2013, 20:16
2 MIN
 Lampioane în memoria victimelor drogurilor, mâine, în parcul Voievozilor

Evenimentul, programat pentru ora 10, încheie campania de prevenire a consumului de noi substanţe ce au proprietăţi psihoactive, derulată la nivel naţional sub sloganul “Prea Rebel să fii Condus!”

Ieşenii sunt aşteptaţi mâine să se alăture unui eveniment dedicat victimelor consumului de droguri. Acesta este organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului, Casa de Cultură a Studenţilor şi Palatul Copiilor. Cu acesta CPECA Iaşi încheie o campanie de prevenire a consumului de noi substanţe ce au proprietăţi psihoactive, derulată la nivel naţional sub sloganul “Prea Rebel să fii Condus!”. De exemplu, în cadrul aceleiaşi campanii CPECA Iaşi a mai organizat o dezbatere publică şi un concurs de desene pe asfalt în faţa Prefecturii, în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti, şi a susţinut mai multe activităţi de informare şi educare a tinerilor în mai multe şcoli şi licee.

Activitatea care va încheia mâine campania menţionată este programată de la ora 10, în Parcul Voievozilor, şi constă în lansarea de lampioane în memoria tinerilor care şi-au pierdut viaţa din cauza consumului de droguri. „Evenimentul va debuta cu un scurt discurs al unui reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog sau al CPECA Iaşi, urmat de o mărturie a unui fost consumator de droguri sau a unui prieten al unui fost consumator de droguri – victimă a consumului de droguri. Finalul evenimentului se va concretiza prin aprinderea de lumânări de către fiecare participant şi invitarea altor persoane aflate în zonă pentru a aprinde o lumânare în memoria victimelor consumului de droguri. Acest eveniment este organizat sub forma unui moment de reculegere pentru victimele drogurilor cu scopul de conştientizare a riscurilor consumului de droguri şi de promovare a serviciilor oferite în cadrul sistemului naţional de asistenţă”, a precizat Mihaela Ciobanu, psiholog în cadrul CPECA Iaşi.

Comentarii