Lecţii gratuite de matematică pentru liceenii care dau bac-ul

miercuri, 05 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Lecţii gratuite de matematică pentru liceenii care dau bac-ul

Facultatea de Construcţii de Maşini şi Ma­nagement Industrial (CMMI) oferă cursuri gratuite de matematică pentru elevii care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Programul de pregătire este susţinut de către lect. univ. dr. Mihai Ispas, iar lecţiile încep de la ora 9.00 în amfiteatrul TCM 2 al facultăţii. 

La acest program sunt aşteptaţi elevii care vor să se pregătească pentru bacalaureat, însă nu îşi permit să plătească ore de meditaţie. Prima întâlnire din acest program a avut loc acum o lună, şi au participat aproximativ 25 de elevi, iar la cea mai recentă întâlnire 57 de elevi de liceu din Iaşi, dar şi din Hârlău, Târgu Frumos sau Podu Iloaiei, au venit la lecţiile gratuite. „Ideea de la care am plecat noi a fost să îi ajutăm pe cei care nu au posibilităţi materiale să poată face meditaţii. Am cerut ajutor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean să anunţe la toate liceele din judeţ, şi mai ales în zonele mai puţin favorizate; am avut tot spriji­nul din partea lor“, a declarat prof. univ. dr. Cătălin Dumitraş, decan al CMMI.

La întâlnirile de sâmbătă dimineaţa, elevii rezolvă modele de probleme asemănătoare cu cele de la bacalaureat, dar şi modele de teste pentru admiterea la facultate. Profesorul Mihai Ispas a declarat că îi face plăcere să lucreze cu elevii, acesta fiind profesor de matematică la un liceu din Iaşi timp de trei ani, imediat după absolvirea facultăţii.“Câteodată, mă întreb de ce nu am rămas să predau elevilor de liceu, îmi plac foarte mult, noi rezistăm la o vârstă înaintată pentru că sorbim din tinereţea lor“,  a declarat profesorul ieşean. Programul de pregătire la matematică este organizat pentru prima dată în cadrul Facultăţii de Construcţii de Maşini şi Management Industrial.  

 

 

Comentarii