Liberalii propun acordarea de apartamente pentru locatarii blocului distrus în Copou

luni, 08 august 2016, 01:57
2 MIN
 Liberalii propun acordarea de apartamente pentru locatarii blocului distrus în Copou

Liberalii cer municipalităţii acordarea de locuinţe persoanelor sinistrate din blocul din Copou. Reprezentanţii PNL au cerut organizarea de urgenţă a unei şedinţe a Consiliului Local pentru identificarea unor locuinţe care să poată fi utilizate pe o durată de cel puţin 2-3 ani, cât ar putea dura lucrările de consolidare a blocului afectat.

 „Primăria a pus la dispoziţie căminul Liceului «I.C. Şte­fă­nescu», variantă respinsă de ce­tăţeni. Era şi de aşteptat. Vor­bim de oameni de o anumită factură, intelectuali, mulţi la o vârstă venerabilă, de la ca­re nu poţi pretinde să trăiască într-o cameră de cămin. Con­siliile locale au însă dreptul să declare ca locuinţe de necesitate apartamentele libere din fon­dul de locuinţe sociale. Există şi locuinţele de protocol care pot fi puse la dispoziţia cetăţenilor în cauză“, a declarat liderul filialei locale a PNL, de­putatul Anton Doboş.

Liberalii au anunţat că îşi vor continua demersurile în vederea blocării iniţiativei municipa­lităţii de cumpărare a 75 de autobuze printr-un credit de 15 milioane euro negociat cu Ban­ca Eu­ropeană pentru Recon­strucţie şi Dezvoltare (BERD). Oficialii PNL au precizat că aceeaşi achiziţie se poate finanţa printr-un proiect european, contractul de finanţare putând fi semnat până în martie 2017, când se estimează şi încheierea ne­gocierilor cu BERD.

„Vom întocmi noi proiectul european, astfel încât în decembrie el să poată fi depus spre aprobare. Tot până în decembrie estimăm că vom strânge peste 15.000 de semnături de la cetăţeni pentru abrogarea hotărârii CL privind împrumutul şi de susţinere a proiectului european. Ne pu­nem serios problema oportunităţii cheltuielilor Primă­riei. Municipa­litatea vrea să investească 20 milioane euro pentru reabi­litarea liniei de tramvai Iaşi – Dancu, când s-ar putea moderniza strada şi cumpăra autobuze, mult mai ieftin“, a spus consilierul local PNL Răzvan Timofciuc. 

Comentarii