LOVITURĂ! Descinderi spectaculoase la dealerii de canabis şi ecstasy din Iaşi

joi, 26 martie 2015, 02:59
2 MIN
 LOVITURĂ! Descinderi spectaculoase la dealerii de canabis şi ecstasy din Iaşi

12 persoane audiate, 4 reţinute şi alte 2 cercetate sub control judiciar, ca urmare a unei anchete derulate de procurorii de la Crimă Organizată.

Lovitură importantă dată traficanţilor de droguri din Iaşi de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT). Anchetatorii ieşeni au destructurat o reţea care furniza narcotice pe piaţa neagră din Iaşi din localităţile limitrofe. În general, membrii reţelei vindeau canabis şi ecstasy consumatorilor de droguri, mai mulţi dintre aceştia fiind audiaţi în calitate de martori la Parchet.

Procurorii ieşeni au desfăşurat şase percheziţii în acest caz, toate la domiciliile celor suspectaţi că ar fi făcut parte din reţea. Ulterior, şase persoane au fost chemate în calitate de suspecţi la DIICOT Iaşi, patru dintre acestea fiind reţinute şi împotriva a două luându-se măsura controlului judiciar.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupării infracţionale au procurat, deţinut, pus în vânzare şi comercializat cantităţi importante de droguri de risc (canabis) şi droguri de mare risc (comprimate ecstasy) către diferiţi consumatori de pe raza municipiului Iaşi”, au precizat procurorii ieşeni.

Aceştia au mai arătat că, în urma percheziţiilor, a fost confiscată cantitatea de 745 de grame de canabis. Cele patru persoane reţinute în acest caz, Adrian Chelaru, zis “Gras”, Eugen Alin Berbece, Daniel Zaharia şi Cristian Mic, au fost prezentate, ieri, Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Comentarii