De Business

Punem punctul pe știi

Luptă surdă între două foste glorii ale industriei comuniste

sâmbătă, 05 decembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Luptă surdă între două foste glorii ale industriei comuniste

Lichidatorul Corneliu Mititelu „se plânge” că nu poate să intabuleze fabrica de oxigen şi alte construcţii care au intrat în patrimoniul fostei fabrici Nicolina încă din luna februarie a acestui an. La acea vreme, Mititelu comenta pentru „Ziarul de Iaşi” că „dorim să ajungem la un consens cu cei de la Fortus pentru a putea vinde clădirea, deoarece terenul încă le aparţine lor.

Momentan, pot să vă spun că suntem în faza de intabulare a clădirii conform hotărârii judecătoreşti”. Zilele trecute, Mititelu a publicat un raport de activitate în care arăta că la zece luni distanţă se confruntă cu aceeaşi problemă: clădirea nu a fost intabulată şi, în plus, creditorii firmei au refuzat să aprobe planul lichidatorului de a evalua şi vinde ulterior fosta fabrică de oxigen şi celelalte imobile câştigate în instanţă în februarie. „Având în vedere predarea bunurilor imobile menţionate în Sentinţa civilă nr. 1051 din data de 16.07.2013, pronunţată de Judecătoria Iaşi în dosarul nr. 5774/245/2012, la data de 19.02.2015, bunuri constând în Construcţie Fabrică de Oxigen, construcţie Hală Gazometru, Construcţie Anexă Tehnică, Construcţie Post Trafo, Construcţie Staţie de Pompe, drumuri incintă şi amenajare teren, canalizare menajeră, iluminator exterior la fabrica de oxigen, împrejmuire, reţea electrice 6 KV, imobile ce au făcut obiectul dosarului de executare silită 1326/2014, lichidatorul judiciar face demersuri pentru intabularea acestora”, a scris Mititelu în ultimul raport.

Acelaşi document arată că pe 12 octombrie, Mititelu i-a cerut fostului administrator judiciar al Fortus, Eduard Pascal, acordul de a intra în incinta combinatului cu o echipă specializată pentru a efectua lucrările cadastrale de intabulare, însă nu a primit niciun răspuns. Între timp, Eduard Pascal, alături de Elena Buştea, au fost revocaţi din funcţia de administratori judiciar ai Fortus, în locul lor fiind numită provizoriu societatea de insolvenţă SMDA Târgu Mureş. La patru zile de la trimiterea adresei către Fortus, Mititelu a convocat creditorii societăţii Nicolina propunând cinci puncte pe ordinea de zi, toate referitoare la vânzarea fabricii de oxigen. Însă, toate punctele au fost respinse de creditori în procent de 99%, respectiv selecţia de oferte pentru evaluare, raportul de evaluare, raportul depus de Mititelu, strategia şi regulamentul de vânzare a bunului imobil din incinta Fortus. Creditorii Nicolina mai au de recuperat în prezent peste 3,6 milioane lei.  

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii