Maternitatea „Cuza Vodă” lăsată fără curent electric două zile la rând

vineri, 20 decembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Maternitatea „Cuza Vodă” lăsată fără curent electric două zile la rând

Se instalează noul transformator de energie, iar unitatea funcţionează doar pe generator, cu restricţii.

Pacientele de la Maternitatea „Cuza Vo­dă“ au petrecut ieri jumătate din zi pe întuneric, acelaşi lucru urmând să se întâmple şi astăzi. Timp de două zile, la spital se instalează noul transformator de energie, iar unitatea funcţionează doar pe generator.

Fiind la limită şi foarte depăşit, generatorul nu poate asigura toate pavi­lioanele, de aceea s-a decis ca energie electrică să existe doar în sălile de operaţie, sălile de naştere şi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Neonatologie. Astfel, ieri, între orele 14 şi 19, dar şi astăzi, în acelaşi interval orar, se fac lucrările de instalare, iar garda mare va fi asigurată de Maternitatea „Elena Doamna“. După ora 19, cazurile vor fi direcţionate din nou către Maternitatea „Cuza Vodă“. „Este neplăcut pentru paciente, deoarece vor sta pe întuneric în saloane. Situaţia nu este una permanentă, ci doar până se montează transformatorul. Noi aveam unul, dar nu era suficient, având în vedere că am achiziţionat apa­ratură performantă. Noul transformator a costat 800.000 de lei, din fonduri de la Consiliul Judeţean“, a declarat prof.dr. Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii „Cuza Vodă“. Din anul 2004, la spital s-au făcut numeroase in­vestiţii, cu ajutorul Băncii Mondiale, însă atunci nu s-a pus problema înlocuirii vechiului transformator cu unul nou, mult mai pu­ternic.

„Dacă vor exista cazuri extrem de grave, ale bebeluşilor care necesită internare de urgenţă în Reanimare şi tratament de specialitate, le vom prelua, indiferent de oră, pentru a nu pune în pericol viaţa nimănui“, a precizat prof.dr. Maria Stamatin, directorul medical al Maternităţii „Cuza Vodă“ şi şefa Clinicii de Neonatologie din cadrul unităţii medicale.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii