Medic ieşean judecat după ce a falsificat adeverinţe pentru doi ţigani

miercuri, 04 martie 2015, 14:35
2 MIN
 Medic ieşean judecat după ce a falsificat adeverinţe pentru doi ţigani

Judecătorii Tribunalului Iaşi au finalizat procesul în care un medic psihiatru de la Spitalul de Urgenţe „Sfâ­ntul Spiridon“ din Iaşi este acuzat de fals intelectual.

Magistraţii au stabilit pronunţarea în cazul doctorului Victor Cojocaru pentru 16 martie.Cojocaru a fost trimis în judecată de DNA în vara anului 2013, atunci când ar fi falsificat două adeverinţe la îndemnul unei persoane de etnie romă.
Documentele erau necesare obţinerii în mod fraudulos a unei locuinţe sociale. Doctorul ieşean este acuzat de fals intelectual şi uz de fals.

Cojocaru a fost inclus într-o reţea de ţigani deja condamnaţi care au cerut bani de la un investigator sub acoperire pentru „pentru a-i facilita, pentru sine şi pentru alte persoane, obţinerea în mod ilegal a repartiţiei unor imobile aflate în administrarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Muni­cipiului Iaşi, lăsându-l să înţeleagă că au influenţă asupra membrilor co­misiei de atribuire a unor astfel de imobile, precum şi asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi“, după cum se arată în rechizitoriu.

În actul de acuzare, procurorii anticorupţie susţin că, în perioada 27 martie-13 mai, cei trei au pretins de la un investigator suma totală de 20.500 de euro şi bijuterii de aur în valoare de 1.000 de lei, fiind ulterior prinşi în flagrant delict.
Procesul celor trei etnici a fost disjuns de cel al medicilor, aceştia primind pedepse cuprinse între doi ani de închisoare cu suspendare şi cinci ani şi jumătate cu executare.

 

Comentarii