Mii de puieţi de salcâm, plantaţi pe versanţii de la Miroslava. Vor fi perdea de protecţie

luni, 23 martie 2015, 02:59
2 MIN
 Mii de puieţi de salcâm, plantaţi pe versanţii de la Miroslava. Vor fi perdea de protecţie

Prin aceste acţiuni de plantare de copaci se doreşte realizarea de perdele de protecţie pentru satele din comuna Miroslava. „Aceste perdele încearcă să rezolve, pe termen lung, problema terenurilor degradate, a alunecărilor de teren şi a căilor de acces expuse la viscol“, arată primarul Niţă.

Câteva mii de copaci au fost plantaţi sâmbătă la Miroslava, acţiunea făcând parte dintr-un plan ce are ca scop crearea unor perdele de protecţie pentru satele din comună. Sâmbătă a avut loc practic prima acţiune de plantare a copacilor pe un versant din zona satului Dancaş. În total urmează să fie plantaţi 15.000 de puieţi de salcâm pe versanţii din comună care se pretează la împăduriri.

„Copacii pentru împăduriri sunt oferiţi printr-un program al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Acţiunea de sâmbătă a fost prima, dar vor urma şi alte etape de împădurire, urmând să plantăm puieţii de salcâm pe versanţi şi suprafeţe care nu sunt destinate agriculturii. Ne dorim ca, prin aceste plantări, se rea­lizăm perdele de protecţie pentru satele din comuna Miroslava. Aceste perdele încearcă să re­zolve, pe termen lung, problema terenurilor degradate, a alune­că­rilor de teren şi a căilor de acces expuse la viscol“, a declarat Dan Niţă, primarul Miroslavei.

Acesta a mai precizat că, în această pri­măvară, alături de plantările de copaci, Primăria Miroslava va demara şi acţiuni de ecologizare în Pădurea Uricani, care este rezervaţie forestieră, dar şi în celelalte păduri din zona comunei.

Comentarii