Grupa A, Saint Denis

N-au fost zmei, dar nici miei

sâmbătă, 11 iunie 2016, 01:43
4 MIN

 

Franţa – România 2-1  (0-0). Un meci foarte bun făcut de echipa tricoloră care a fost învinsă printr-un gol de la 20 de metri în minutul 89. Tricolorii au fost dominaţi, însă au avut şi frumoase realizări în ofensivă
 
 
Franţa: 1. Lloris – 3.Evra, 21.Koscielny, 4. Rami, 19. Sagna – 14. Matuidi, 5. Kanté, 15.Pogba (’76 – 11. Martial) – 8. Payet (‘90^1 – 18. Sissoko), 9. Giroud, 7. Griezmann (’66 – 20.Coman). Selecţioner: Didier Deschamps.
România: 12. Tătăruşanu – 22. Săpunaru, 6. Chiricheş, 21. Grigore, 3. Raţ –5. Hoban, 8. Pintilii– 20. Popa (’82 – 11. Torje), 10. Stanciu (’72 – 7. Chipciu), 19. Stancu – 14. Andone (’61 – 9. Alibec). Selecţioner: Anghel Iordănescu.
 
Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)
Cartonaşe galbene: Giroud / Chiricheş, Raţ, Popa
 
1-0, min. 58: minge trimisă în careu de Pogba, Tătăruşanu iese târziu la centrare şi Giroud reia cu capul în poartă.
1-1, min.65: Stancu transformă un penalty obţinut de Stanciu, la un contact cu Evra.
2-1, min. 89: şut la vinclu de la 20 de metri trimis de Payet.
 
După mica festivitate de deschidere, cele două echipe au intrat pe teren fără nimic surprinzător în formaţia lor, iar într-a noastră formula era cea obişnuită, dovedind că Iordănescu a ştiut să-şi pună secundul care cerea 4-4-2 la respect. Însă cei care vedeau autobaza românească înghesuindu-se în careul lui Tătăruşanu sau o călăreală franţuzească la început s-au înşelat. De călărit, ne-au călărit cavalerii lui Didier Deschamps, dar în finalul reprizei. La început, după o primă pasă în careu a lui Matuidi, nerecepţionată, jocul s-a mutat pentru câteva minute în careul lui Lloris. Pintilii a încercat un şut de la distanţă, Andone a început să preseze pe stoperii francezi, iar în min. 4, apare şi marea ocazie tricoloră, când, în urma unui corner, Stancu a tras de la 3 metri fiind blocat la disperare, iar Grigore n-a ajuns pentru că Rami a trimis într-un nou corner soldat cu o lovitură de cap peste poartă trimisă de Andone. A fost singura ocazie românească a reprizei, dar – nota bene! – şutul din apropiere al lui Stancu a fost singurul cadrat din toată repriza. De ambele părţi! În continuare, tricolorii au făcut un bun joc de posesie, care a ajuns la mijlocul reprizei la 56-44 % pentru România! Francezii, cu o linie de mijloc mobilă şi istovitoare pentru adversari, n-au reuşit prea des să pună în pericol apărarea tricoloră. Giroud şi Pogba nu au putut fructifica centrările de pe ambele părţi ale excelentului Payet, iar singura greşeală mare a lui Chiricheş, era să ne arate din nou ce speculant este Griezmann, bara salvându-l pe căpitanul României de un oprobriu nemeritat (’14). Dacă celălall stoper român, Grigore, a salvat la sacrificiu în faţa lui Giroud (servit de Payet), ghinionul s-a arătat din nou în faţa lui Griezmann, care de la 10 metri, poziţie ideală, a trimis pe lângă poartă. Posesia s-a schimbat brusc pe finalul reprizei (58-42 % pentru gazdele turneului), Giroud a semnat ultima ocazie a meciului, iar în min. 39, se putea da o lovitură liberă foarte periculoasă de la 16 metri la Andone. Dar nu s-a dat!
Repriza secundă este începută cu mult curaj de tricolori, Andone hărţuind apărarea franceză. În min. 48, Stanciu a reuşit o centrare foarte bună pentru Stancu, care a ratat de puţin din careu. Francezii au replicat printr-o fază foarte frumoasă lucrată de Payet, Pogba a primit mingea în careu şutul său fiind respins spectaculos de Tătăruşanu. Un minut mai târziu, Pogba s-a remarcat centrând pentru Giroud, care a marcat, dar după ce l-a atins peste mână pe portarul român. Dragoş Grigore s-a remarcat printr-o nouă intervenţie decisivă la Payet (servit de Giroud, roluri inversate), dar scorul n-a devenit 2-0 ci 1-1, prin ştiinţa lui Stanciu şi precizia lui Stancu. Şi de aici a reînceput o nouă repriză de călărie, procentul de posesie al francezilor ajungând la 60. Apărarea noastră rezistă, însă a fost surprinsă de şutul senzaţional al lui Payet, care ne-a dus la înfrângere. O înfrângere despre care e greu să spui că este nemeritată, însă pare mai presus decât adjectivul onorabil. Iar dacă tricolorii vor reuşi să ţină strocul ridicat şi în meciurile cu Elveţia şi Albania, calificarea în optimi nu va fi o problemă.
 
 
 
 
 

Comentarii