Noi echipamente pentru scanarea bagajelor la Aeroport. Se vor detecta explozibilii

luni, 28 martie 2016, 02:01
1 MIN
 Noi echipamente pentru scanarea bagajelor la Aeroport. Se vor detecta explozibilii

Aeroportul Iaşi achiziţionează noi echipamente pentru scanarea bagajelor. Investiţia se ridică la aproape un milion de lei, noile aparate putând detecta inclusiv urme de explozibili şi narcotice. În acest sens, regia autonomă a lansat o licitaţie, procedura fiind împărţită în trei loturi.

Cele mai scumpe echipamente sunt cele cu raze X pentru scanat bagaje de cabină (360.000 lei), urmate de aparatură de control de securitate a recipientelor cu lichide aerosoli şi geluri (225.000 lei) şi echipamente pentru detectare urme explozibili şi narcotice (225.000 lei). Licitaţia va avea loc pe 12 mai, potrivit documentaţiei de atribuire. Furnizorii care vor fi selectaţi în urma procedurii vor organiza inclusiv sesiuni de instruire cu angajaţii aerogării ieşene.

„Şcolarizarea se va face la sediul aeroportului cu ocazia instalării şi punerii în funcţiune a echipamentului, pentru un număr de 30 de operatori pe o perioadă de minimum două zile necesare însuşirii cunoştinţelor de utilizare şi operare de către instructori care vor fi autorizaţi să efectueze pregătirea operatorilor pentru acest echipament“, se precizează în caietul de sarcini.

Comentarii