Noul sediu al Parchetului din Copou va avea doar 11 locuri de parcare

miercuri, 16 martie 2016, 02:57
2 MIN
 Noul sediu al Parchetului din Copou va avea doar 11 locuri de parcare

Proiectul privind construirea unui sediu pentru Parchetul de pe lângă Cur­tea de Apel Iaşi a intrat în procedură de avizare la primărie. Municipalitatea a emis ieri un certificat de urbanism, iar Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost publicat pe site-ul instituţiei pentru etapa de consultare publică.

Potrivit proiectului de PUZ, imobilul va fi ridicat pe str. Codrescu nr. 6, unde este disponibilă o suprafaţă de 6.125 mp. Sediul Parche­tului, care va avea demisol, parter, două etaje şi mansardă, va fi construit pe un teren de puţin peste 3.000 mp, în contextul în care pentru spaţii verzi a fost prevăzută o suprafaţă de peste 1.800 mp, iar pentru acces pietonal peste 1.200 mp. Cu toate că instituţia are peste 140 de salariaţi, în proiectul de PUZ sunt prevăzute doar 11 locuri de parcare.

„Imobilul propus se încadrează în categoria construcţiilor administrative. Conform legii, pentru astfel de construcţii va fi prevăzut un loc de la parcare la 10-40 de salariaţi, iar în cazul de faţă proiectantul propune 1 loc la 20 de salariaţi şi un spor de 30% pentru vizitatori“, a explicat ieri purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sebastian Buraga.

El a invocat cadrul legal prevăzut în Regulamentul General de Urbanism (HG 525/1996) şi obligativitatea amenajării de locuri de parcare stabilită prin hotărârea Consiliului Local 425/2007. Potrivit lui Buraga, documentaţia este în fază preliminară de aprobare şi a subliniat că proiectul de PUZ poate suferi modificări în funcţie de observaţiile publicului şi a condiţiilor impuse de către avizatori.

„Aceste observaţii vor trebui toate cumulate într-un act final. Acest act va intra în dezbaterea comisiilor Con­siliului Local şi apoi în plen“, a adăugat Buraga.

Terenul pe care se va construi sediul Parchetului se află la marginea zonei protejate a municipiului, iar suprafaţa a fost acordată de Consiliul Judeţean pentru o perioadă de 49 de ani în baza unui contract de comodat încheiat în anul 2010.

Comentarii