De Business

Punem punctul pe știi

O firmă din Iaşi a reuşit să exporte în 60 de ţări

Este vorba despre compania Te-Rox Prod deţinută de Doina Cepalis. Firma produce huse pentru scaune auto destinate copiilor.

vineri, 03 octombrie 2014, 01:50
2 MIN
 O firmă din Iaşi a reuşit să exporte în 60 de ţări

„Regina” huselor pentru scaune auto pentru copii vrea să-şi mărească echipa cu încă 200 de persoane. Astfel, grupul de firme deţinut de Doina Cepalis va ajunge la peste 1.100 de angajaţi. În prezent, în cele cinci unităţi de producţie ale societăţii Te-Rox Prod lucrează aproximativ 950 de angajaţi.

Cei mai mulţi sunt înregistraţi la unitatea din Paşcani, unde, potrivit datelor de anul trecut, figurau ca salariaţi 723 de persoane. Cu acest indicator, compania deţinută de Cepalis s-a clasat pe locul şase în topul firmelor ieşene, dat publicităţii recent de Camera de Comerţ şi Industrie din Iaşi. „Nu ştiu dacă o să şi reuşesc. Caut, calific persoane, vreau să angajez. Nu găsesc persoane care doresc să muncească. Ştiu, pare absurd, dar am reuşit să angajez doar 20 de persoane. Am căutat şi la bursa locurilor de muncă şi prin anunţuri. Nu caut doar muncitori, ci şi specialişti”, a declarat aceasta “Ziarului de Iaşi”. Prezentă, în calitate de speaker, la Business Days, Cepalis s-a declarat extrem de mulţumită de evoluţia exporturilor realizate de Te-Rox Prod. Produsele realizate de firma deţinută de Cepalis sunt exportate în 60 de ţări. Anual, în cele cinci unităţi ale societăţii Te-Rox Prod se realizează aproximativ 3 milioane de produse, aproape toate fiind valorificate în străinătate. Cepalis a spus auditorilor că una din marile sale reuşite profesionale este pătrunderea produselor concepute la Paşcani pe piaţa chineză. “Am avut o mare ambiţie, aceea să pătrund pe piaţa chineză. Le-am vândut produse la preţuri nesimţit de mari”, a glumit Doina Cepalis. Întreprinzătoarea ieşeană a fost doar unul dintre invitaţii speciali ai Conferinţei “Progresul, chintesenţa evoluţiei şi a dezvoltării”, eveniment din cadrul Business Days 2014 Iaşi. Un alt speaker al conferinţei a fost Bogdan Niţulescu, director de vânzări pe segmentul IMM-urilor în cadrul Microsoft România. Acesta a arătat că aproximativ 60% din angajaţii IMM-urilor româneşti sunt nemulţumiţi de eforturile de modernizare IT depuse de companiile unde activează, iar aproximativ o treime din respondenţi cred că sistemele IT de la serviciu sunt depăşite. Pe de altă parte, ieşeanul care deţine de ani buni monopolul pe piaţa interfoanelor, Marian Berdan, a explicat celor prezenţi la evenimentul de la Palas Mall cum trebuie să fie un antreprenor de succes. “Un lider de succes îşi canalizează ambiţia către companie şi nu către sine. Când toţi sunt curajoşi, tu trebuie să te temi, dar când toţi sunt fricoşi, tu trebuie să fii curajos!” a subliniat preşedintele Electra Iaşi.

 

 

 

Comentarii