De Business

Punem punctul pe știi

O firmă din portofoliul lui Comănescu cere insolvenţa

marți, 28 aprilie 2015, 01:50
1 MIN
 O firmă din portofoliul lui Comănescu cere  insolvenţa

O altă firmă din grupul patronat de omul de afaceri Constantin Comănescu cere insolvenţa. Este vorba despre Com Guard SRL, societatea care, între altele, asigură paza firmelor-surori din grupul Pieta.

O cerere în acest sens a fost depusă la finele săptămânii trecute la Tribunalul Sindic chiar de către conducerea societăţii, potrivit informaţiilor publicate pe portalul Ministerului Justiţiei. Conform aceleiaşi surse publice citate, instanţa nu a stabilit încă data când va fi analizată solicitarea conducerii Com Guard.

În intervalul 2010-2013, Com Guard SRL a reuşit să producă pierderi de circa 3,9 milioane de lei, cele mai consistente fiind consemnate în urmă cu doi ani. Atunci, potrivit bilanţului publicat pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice, Com Guard SRL înregistra pierderi nete în valoare de 2 milioane de lei. Ultima dată când firma a fost „pe plus“ era în anul 2009, când firma patronată de Comănescu a avut un profit de aproape 750.000 lei. Dacă în 2009 firma desfăşura afaceri de 2,5 milioane de lei, în 2013, conform ultimului bilanţ disponibil, Com Guard avea o cifră de afaceri de aproximativ 600.000 lei. 

„Ziarul de Iaşi“ a luat legătura cu omul de afaceri pentru a afla detaliile din spatele solicitării depuse la Tribunalul Sindic.  Comănescu nu a oferit un răspuns pe această temă, dar a ţinut să spună că insolvenţa poate fi o procedură de salvare a firmei şi că lucrurile nu trebuie văzute doar în termeni dramatici.

Comentarii