De Business

Punem punctul pe știi

O mare companie suedeză angajează 200 de ingineri la noul centru deschis la Iaşi

joi, 13 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 O mare companie suedeză angajează 200 de ingineri la noul centru deschis la Iaşi

Compania Autoliv, unul din liderii mondiali în sisteme de siguranţă auto, a anunţat că va deschide un centru de inginerie la Iaşi. Conducerea firmei suedeze a bătut palma cu Iulian Dascălu şi va închiria spaţiu pentru noul centru de inginerie în United Business Center din ansamblul Palas.

„Compania Autoliv urmează trendul ascendent al consolidării operaţiunilor de engineering în România, iar noua locaţie din Iaşi ne susţine creşterea pe termen lung. Iaşul este un oraş ofertant şi cu mult potenţial pentru IT, în general, şi pentru automotive, în special. Ştim că vom găsi acolo ingineri bine pregătiţi profesional, facultăţi de prestigiu, cu palmares foarte bun şi autorităţi locale dornice să dezvolte oraşul şi favorabile mediului de afaceri”, a declarat Ionel Fierbinţeanu, Country Manager Autoliv România.

Centrul operaţiunilor companiei din România este la Timişoara, deschis în 2006. În centrul de inginerie din Timişoara activează acum peste 450 de ingineri, care dezvoltă şi testează sisteme de siguranţă auto. Creşterea accelerată din ultimii doi ani în Timişoara va fi acum susţinută de noul centru din Iaşi, care va dezvolta şi testa cu precădere software pentru produse Active Safety, de ultimă generaţie, dar şi pentru sisteme Passive Safety, au indicat oficialii companiei. „După perioada incipientă şi de învăţare, desfăşurată cu sprijinul colegilor din Timişoara, locaţia din Iaşi va dezvolta proiecte proprii, în mod autonom, acoperind local cât mai multe activităţi necesare dezvoltării acestor proiecte. Estimăm că, în următorii trei ani, vom ajunge la peste 200 de ingineri la Iaşi”, a completat Ionel Fierbinţeanu. Autoliv deţine în prezent fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa şi Oneşti, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Pentru compania suedeză lucrează în prezent în România aproape 11.000 de angajaţi. Compania s-a aflat în 2015 pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din economie, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Comentarii