O nouă piaţă în Iaşi, chiar în Centru. Va funcţiona doar duminica

sâmbătă, 26 septembrie 2015, 01:55
1 MIN
 O nouă piaţă în Iaşi, chiar în Centru. Va funcţiona doar duminica

Micii producători ieşeni vor avea încă o piaţă în care să-şi expună produsele. Parcarea Prefecturii va adăposti de săptămâna viitoare “piaţa de duminică”, proiect demarat de Camera Agricolă Judeţeană.

“Am studiat iniţiative similare, aplicate în alte ţări, şi chiar la noi, în alte judeţe. Modelul l-am preluat din Harghita, unde se desfăşoară periodic astfel de târguri pentru micii producători. Dacă la ei merge, nu văd de ce nu ar merge şi la noi. Producătorii vin de dimineaţă, se instalează, îşi vând marfa şi pleacă după-amiază”, a declarat Monica Pandelea, directorul CAJ.

Proiectul iniţiat de CAJ se va derula în parteneriat cu Prefectura, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului, care va asigura baza logistică necesară. Prima ediţie a pieţei va avea loc pe 4 octombrie, piaţa urmând să funcţioneze în fiecare duminică, în intervalul orar 9.00-14.00.
 
“Această piaţă este un nou concept de susţinere a producătorilor autohtoni, de promovare a consumului de produse locale în rândul ieşenilor şi de aderare la un stil de viaţă sănătos. Prin efortul conjugat al organizatorilor, dorim ca piaţa de duminică să devină un eveniment important pe agenda de promovare a Iaşului”, a spus subprefectul Bogdan Abalaşi.
 

 

Comentarii