O propunere făcută în campania PRINS ÎN TRAFIC a ajuns pe masa Comisiei de circulaţie

joi, 02 februarie 2017, 02:50
3 MIN
 O propunere făcută în campania PRINS ÎN TRAFIC a ajuns pe masa Comisiei de circulaţie
Măsurile ce ar urma să se ia privesc intersecţia Tarom şi străzile adiacente, Gavril Muzicescu – Arcu – Gându. Primăria a oferit ieri mai multe răspunsuri la problemele ridicate în campania „Prins în trafic“.

Una dintre propunerile cititorilor „Ziarului de Iaşi“ privind amenajarea unei intersecţii va intra pe masa Comisiei de circulaţie. Şefii municipalităţii şi membrii Comisiei vor studia oportunitatea adoptării unor mă­suri la intersecţia str. Gavril Muzi­cescu – str. Arcu. Este vorba despre eliminarea posibilităţii de a parca pe str. Gându (arteră în prelungirea str. Muzicescu, după Arcu), mutarea trecerii de pietoni în apropiere de in­trarea în parcarea Registrului Co­mer­ţului şi montarea de garduri de protecţie pe trotuare pentru a dirija circulaţia pietonală spre noua trecere.ă

 

„Propunerea menţionată pentru fluidizarea traficului în intersecţie va fi discutată în Comisia de Cir­cu­laţie a Municipiului Iaşi“, se arată într-un răspuns oferit „Ziarului de Iaşi“. Totodată, în zona Autogării Co­dreanu, unde parchează în special taximetrişti, şefii Primăriei spun că zilnic un echipaj al Poliţiei Locale va patrula „în vederea eliminării feno­menului de blocare a traficului“ şi va sancţiona şoferii care  opresc/sta­ţio­nează neregulamentar. O altă pro­blemă semnalată de cititori în cadrul campaniei „Prins în trafic“ face re­ferire la ultimul semafor la ieşirea din Păcurari.

 

Mai mulţi şoferi au contestat prezenţa acestui semafor atât timp cât în imediata apropiere este un sens giratoriu. „Semaforul este amplasat pentru a proteja pietonii care, în lipsa acestuia, ar avea ten­dinţa să traverseze în viteză strada pentru a ajunge în staţia de transport în comun. Timpul este setat la maximum pentru vehicule şi la minimum pentru pietoni“, au precizat şefii municipalităţii. Cu alte cuvinte, pietonii să nu mai alerge după autobuz, ci să stea la semafor, pierzându-l de tot.

 

În privinţa parcărilor ilegale de pe mai multe străzi din oraş (Anton Şe­san, Dancu, Matei Millo şi în zona intersecţiilor aglomerate), reprezentanţii Primăriei susţin că „au fost aplicate pe parbrizele autoturismelor fly-ere de avertizare“, iar, ulterior au fost luate „măsuri de sancţionare“. Cu toate acestea, şoferii parchează în continuare, zilnic, pe străzile menţio­nate, în lipsa unei acţiuni constante a Poliţiei Locale. Nu în ultimul rând, un alt răspuns al Primăriei a vizat situaţia din intersecţia Moara 1 Mai, unde au fost semnalate o serie de probleme. „În privinţa intersecţiei Moara 1 Mai, sensul de mers dinspre Gară spre Canta, vă comuni­căm că se află în studiu o diagramă care să sincronizeze semafoarele din intersecţiile 1 Mai şi Moara de Foc“, au mai spus şefii Primăriei. În schimb, municipalitatea a evitat să ofere un răspuns la o altă propunere a cititorilor, respectiv amenajarea unei parcări sub pasajul Octav Băncilă.

 

Campania „Prins în trafic“ continuă până pe 20 februarie şi vă încurajăm să ne trimiteţi sesizări (inclusiv însoţite de foto/video) fie pe adresa redacţiei (redactie@ziaruldeiasi.ro), fie sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului, fie în cadrul grupului de Facebook intitulat „Prins în trafic“. Toate sesizările şi soluţiile propuse vor fi aduse în atenţia autorităţilor inclusiv pe cale oficială.

 

  

Comentarii