Oamenii din spatele legendelor Disney (GALERIE FOTO)

joi, 28 martie 2013, 18:06
2 MIN
 Oamenii din spatele legendelor Disney (GALERIE FOTO)

Cele mai iubite personaje din desenele animate marca  Walt Disney au fost inspirate de actori din viaţa reală, care au ajutat indirect la crearea unor personaje ca Albă ca Zăpada, Tinkerbell sau Ariel.

Numeroasele inovaţii tehnologice apărute de la începuturile “industriei” Disney, din 1923, au schimbat foarte mult modul în care sunt realizate şi percepute astăzi desenele animate. Cu toate acestea, directorul Walt Disney a urmărit întotdeauna ca personajele sale să aibă corespondenţi în viaţa reală pentru a părea cât mai vii, atât în ceea ce priveşte trăsăturile fizice, cât şi din punct de vedere al comportametului.

Astfel, cele mai memorabile personaje au fost realizate pe baza trăsăturilor unor actori, care au servit drept modele în întregul proces de creaţie realizat de Disney.

Personajul negativ Chernabog din seria Fantasia (1940) a fost inspirat din rolul actorului din Lugoj Bela Lugosi, cunoscut în special pentru rolul principal din “Dracula”.

Pentru Albă ca Zăpada, unul dintre cele mai iubite personaje Disney, desenatorii s-au inspirat din trăsăturile dansatoarei şi actriţei Marge Champion, ce a interpretat rolul principal în filmul “Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, din 1937.

Eleanor Audley a interpretat rolul simbolic al reginei malefice din “Frumoasa adormită” (1959) şi cel al mamei vitrege din “Cenuşăreasa” (1950).

Ca sursă de inspiraţie pentru prinţesa Aurora din “Frumoasa Adormită”, creatorii s-au inspirat din trăsăturile actriţei Helene Stanley, care a constituit un model şi pentru Cenuşăreasa sau Anita Radcliffe din “101 Dalmaţieni”.

Chiar dacă s-a presupus că personajul Tinkerbell ar fi fost inspirat de către Marilyn Monroe, creatorii au utilizat-o drept model pe actriţa Margaret Kerry.

Pentru rolul căpitanului Hook din “Peter Pan”, Hans Conried a constuit modelul, fiind şi vocea din spatele piratului.

Actriţa Sherri Stoner a ajutat la începutul anilor ’90 la reinventarea eroinei Disney, servind drept model atât pentru Ariel din “Mica Sirenă”, cât şi pentru Bella din “Frumoasa şi Bestia”.

Nu numai actorii şi actriţele au reprezentat muze pentru creatorii de desene animate. Pentru filmul “Bambi”(1942), desenatorii au luat drept model chiar o căprioară, pe care Walt Disney a găsit-o în timp ce se afla la Grădina  Zoologică din Berlin, mai precizează sursa citată.

gandul.info

Comentarii