Oportunitate pentru elevii care vor să facă performanţă la matematică şi informatică

joi, 14 septembrie 2017, 07:45
2 MIN
 Oportunitate pentru elevii care vor să facă performanţă la matematică şi informatică

Programul „Hai la Olimpiadă!” a devenit o tradiţie printre elevii ieşeni care doresc să se pregătească la matematică şi informatică cu profesori de la unversitate. Iniţiat de Fundaţia eMAG şi sprijinit de BCR, programul a dat startul şi anul acesta la înscrierile pentru testările din acest an şcolar. 

Astfel, în perioada 11-24 septembrie, elevii ieşeni care doresc să se pregătească pentru performanţă la matematică sau informatică se pot înscrie online pe http://hailaolimpiada.ro/inscriere/ la selecția pentru testări. Programul se extinde şi le oferă elevilor 30 de centre gratuite de pregătire în întreaga ţară. Toamna aceasta se vor deschide centre în patru oraşe noi: Drobeta Turnu Severin, Hunedoara, Vaslui şi Târgovişte, dar şi  în Braşov, Constanţa şi Târgu Mureş unde programul a fost deja lansat în anii trecuţi.

„Rezultatele bune obţinute până acum ne motivează să atragem alături de noi şi alţi profesori excepţionali, să lucreze cu aceşti copii care pot mai mult. Dincolo de pregătirea propriu-zisă, vedem în aceşti copii viitorii specialişti din domeniile cheie ale dezvoltării economice şi sociale şi considerăm că această investiţie în educaţie va aduce, pe termen lung, beneficii întregii comunităţi”, a declarat Tudor Vlad, preşedintele Fundaţiei eMAG. La rândul său, Nicoleta Deliu, şef în cadrul Departamentului de comunicare Corporativă şi Afaceri Comunitare BCR afirmă: „Credem foarte mult în potenţialul extraordinar al acestor tineri de a face performanţă şi de a contribui la dezvoltarea unei societăţi competitive, unde munca şi pasiunea sunt valorizate şi răsplătite”. La Iaşi, Centrul de pregătire la Matematică şi Informatică se află la Universitatea „Al. I. Cuza”. Programul a fost iniţiat în 2012 iar anul trecut, peste 3.200 de elevi din ţară s-au pregătit săptămânal în centrele de performanţă din 12 oraşe sub îndrumarea a 290 de profesori. 

 

 

Comentarii