Ora şi accidentul pe trecerile de pietoni, sâmbătă, la prânz

luni, 22 decembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Ora şi accidentul pe trecerile de pietoni, sâmbătă, la prânz

În două ore, doi ieşeni care traversau strada au ajuns la spital după ce au fost acroşaţi de autoturisme conduse de şoferi neatenţi.

Accidentele au avut loc sâmbătă pe şoseaua Păcurari şi pe bulevardul Poitiers. Primul accident a avut loc în Păcurari la ora 14. „Gheorghe I., de 60 de ani, din Iaşi, conducea un au­totu­rism pe şoseaua Păcurari către Fun­daţie şi, la o trecere pentru pietoni fără semafor, a suprins şi accidentat o femeie de 60 de ani care era angajată în traversarea străzii regulamentar. În urma coli­ziunii a rezultat rănirea uşoară a pietonului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducă­torul auto şi victima au fost testaţi, dar nu consumaseră băuturi alcoolice, iar pe numele şoferului a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a declarat Mădălin Ţăranu, comisar în cadrul Poliţiei Iaşi.

Al doilea accident a avut loc după două ore, tot pe o trecere de pietoni. „Gabriel L., în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Poitiers, dinspre şoseaua Bucium către Selgros, la trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada Cazan­giilor a surprins şi accidentat o tânără de 19 ani, care traversa strada regulamentar, pe marcajul pietonal. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a adăugat Mădălin Ţăranu.

Tâ­năra de 19 ani a fost imediat preluată de un echipaj SMURD, ajuns la faţa locului. „Pacienta în urma accidentului a suferit un traumatism cra­nio-cerebral, cu pierderea con­ştiin­ţei. Ea a primit îngrijiri medicale de prim ajutor şi a fost transportată şi internată la Spitalul de Neuro­chirurgie“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic – şef UPU SMURD. Tânăra va rămâne internată pentru tratament şi eventuale investigaţii medicale. (Andrei. DÎSCĂ, Lucia AMORĂRIŢEI)

Comentarii