Domnilor poliţişti, faceţi ceva cu această pacoste din trafic!

Patru şoferi fără asigurare obligatorie, la o singură razie

sâmbătă, 20 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Patru şoferi fără asigurare obligatorie, la o singură razie

Iată de ce Poliţia trebuie să acţioneze mai ferm în astfel de cazuri: dacă ţi-a lovit maşina un astfel de şofer, din vina lui, va trebui să ţi-o repari din bani proprii şi apoi să umbli prin tribunale!

Scumpirea poliţelor de asigurare îi îndeamnă pe unii ieşeni să rişte să circule fără acest document, deveind astfel o pacoste pentru alţi şoferi nevinovaţi pe care i-ar accidenta, şi care vor trebui să-şi repare maşina din bani proprii, judecându-se cu vinovatul în instanţe pentru recuperarea banilor, cât timp nu pot folosi poliţa RCA a vinoivatului. Joi, în urma unei acţiuni, poliţiştii ieşeni au depistat nu mai puţin de patru şoferi care nu aveau asigurare auto.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare. Au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.430 lei, dintre care patru au fost pentru lipsa poliţei de asigurare, 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru depăşiri neregulamentare şi 23 au fost pentru alte abateri. De asemenea, au fost reţinute opt permise de conducere, dintre care cinci au fost ridicate pentru depăşirea limitei legale de viteză şi trei pentru depăşiri neregulamentare“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Un tânăr, de loc din judeţul Botoşani, a fost sancţionat contravenţional cu 9 puncte amendă fiindu-i reţinut permisul de conducere întrucât a fost depistat conducând un autoturism pe DN 24C, în afara localităţii Probota, cu viteza de 153 km/h, într-o zonă unde limita maximă de viteză este de 90 km/h. 

 

 

Comentarii