Polei, băutura, nume grele la volan: 3 oameni la spital şi 4 maşini avariate

luni, 08 decembrie 2014, 02:50
3 MIN

Unul dintre accidente a avut loc pe Sărărie, unde un taxi a derapat într-o curbă uşoară, lovind maşina executorului judecătoresc Dragoş Iovu. În seara precedentă, fratele fostului senator Solcanu era băut, fiind chiar ziua lui, şi a făcut scandal după un accident, deşi el era cel vinovat

Executorul judecătoresc Dragoş Iovu a fost implicat ieri într-un accident pe strada Sărărie, după ce un taxi a intrat în plin în maşina condusă de acesta. Executorul se afla la volanul unui autoturism Opel Insignia, iar în drepata sa se mai afla un pasager. În autoturismul Logan inscripţionat taxi se mai afla un bărbat, care stătea pe bancheta din spate. Accidentul violent a avut loc în jurul orei 13, când şoferul taxiului circula dinspre sediul IPJ către Târgu Cucu, iar într-o curbă uşoară la dreapta a străzii Sărărie nu a redus viteza şi a intrat pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu Opel-ul condus de executorul judecătoresc.

 În urma accidentului, au fost transportate la spital trei persoane, cel mai grav rănit fiind pasagerul din taxi. Şoferul taxiului a fost lovit puternic la cap, dar a refuzat transportul la spital. „Am intrat în curbă şi am derapat pe sensul opus de mers. Pur şi simplu mi-a alunecat maşina, era polei“, a spus şoferul taxiului. Pasagerul din Opel a fost rănit la cap, ca şi Dragoş Iovu. „Suntem bine, deocamdată“, a spus ieri executorul. Poliţiştii au precizat că au deschis dosar penal pe numele şoferului de taxi. „Accidentul a fost cauza de neadaptarea vitezei într-o curbă, la condiţile de carosabil. Ambii şoferi au fost testaţi cu etiloscopul, dar nu consumaseră alcool înainte de a se urca la volan. Şoferului autoturismului echipat taxi i-a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Dacă tăcea, se rezolva amiabil

Un alt accident a avut loc alaltăseară. De ziua lui, fratele fostului senator Ion Solcanu s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat băut la volan de poliţişti. De fapt, Nicolae Solcanu a fost implicat într-o tamponare uşoară pe strada Ciurchi, sâmbătă seara, în jurul orei 22, dar nu a avut suficientă prezenţă de spirit pentru a rezolva problema amiabil, doar la asigurator, ci a făcut scandal şi, fiind vinovat, a păţit-o. Scandalul a fost de altfel motivul pentru care celălalt şofer, proprietarul unui autoturism Opel, a sunat la Poliţie.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de Poliţie de la Secţia 4 Tătăraşi, care l-a testat pe Nicolae Solcanu, reieşind o concentraţie de alcool de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Poliţiştii au fost solicitaţi despre producerea unei tamponări pe strada Ciurchi. La faţa locului, poliţiştii au găsit două autoturisme tamponate. Unul dintre şoferi, Nicolae S., în vârstă de 56 de ani, a fost depistat pozitiv în urma testării cu alcooltestul. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

 

Comentarii