Premii pentru studenţii UAIC la un simpozion naţional organizat la Cluj

duminică, 14 mai 2017, 16:10
1 MIN
 Premii pentru studenţii UAIC la un simpozion naţional organizat la Cluj

Studenţii Departamentului de Geologie al Facultăţii de Geografie şi Geologie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) din Iaşi au fost premiaţi la o competiţie naţională ajunsă la cea de-a XVIII-a ediţie – „Simpozionul Naţional al Studenţilor Geologi“. Manifestarea, organizată la Cluj-Napoca, a avut loc între 4 şi 7 mai la Centrul de practică Baru-Mare al Universităţii „Babeş – Bolyai“ (UBB) şi s-au înscris 74 de studenţi cu 42 de lucrări încadrate în şatru şecţiuni ştiinţifice.

Delegaţia de la UAIC a fost alcătuită din opt studenţi, de la specializările Inginerie Geologică şi Geochimia mediullui. Astfel, Sergiu Loghin, masterand, Marian Turea şi Nicoleta Ţuţui, ultimii doi studenţi în anul al II-lea, coordonaţi de prof.dr. Crina Miclăuş şi de asist.dr. Anca Seserman, au ocupat prima distinţie la secţiunea postere. Ana-Maria Panaite, studentă în anul al III-lea, a obţinut premiul a lII-lea la secţiunea Cristalografie, Mineralogie, Geochimie, Metalogenie şi Zăcăminte Metalifere, fiind coordonată de către şef. lucrări dr. Andrei Buzatu. Alexandra Iosob şi Theodor Răucesc, coordonaţi de şef lucrări dr. Ciprian Chelariu şi prof.dr. Mihai Şaramet, au luat premiul al III-lea la secţiunea Postere.

„Sesiunea de comunicări ştiinţifice a fost urmată de o aplicaţie practică de teren în zona Pui-Haţeg din cadrul Geoparcului Dinozaurilor, Ţara Haţegului“, au precizat reprezentanţii universităţii. Simpozionul Naţional este un eveniment anual care se desfăşoară, prin rotaţie, la câte uuna dintre universităţile cu tradiţie în acest domeniu – UAIC, UBB sau Universitatea Bucureşti. 

Comentarii