Primul amical tare

marți, 13 august 2013, 01:50
2 MIN
 Primul amical tare

CSMS Iaşi joacă astăzi un meci de verificare cu echipa rusă Volga Novgorod. Lepmets (FOTO) nu a mai ajuns în cantonamentul din Republica Moldova, din cauza unor probleme familiale

 
CSMS Iaşi a început ieri cantonamentul de vară, pe care-l efectuează în Republica Moldova. Plecată dimineaţă din Copou, echipa ieşeană avea programat aseară un prim antrenament la baza formaţiei Zimbru Chişinău, acolo unde va sta până pe 24 august. Primul şi cel mai important test dintre cele programate peste Prut va avea loc astăzi. “Marţi, de la ora 18, vom juca în compania echipei Volga Novgorod, care a încheiat sezonul trecut pe locul XII în prima ligă rusă. Va fi un test foarte important pentru noi. Partida se va disputa la Tiraspol. Iniţital era o discuţie cu Rotor Volgograd, din liga a doua, însă, până la urmă, am reuşit perfectarea testului cu Novgorod” a anunţat preşedintele CSMS, Florin Prunea, care nu a făcut deplasarea în Moldova. Reamintim, de la reluarea pregătirilor, cu excepţia unui “amical” cu Zimbru Chişinău, Iaşul a jucat doar în compania unor formaţii de Liga a III-a: CSM Roman, Ştiinţa Miroslava, Cetatea Tîrgu Neamţ, FCM Dorohoi.
În jocul cu Volga, antrenorul Iaşului, Costel Enache, nu va conta pe portarul Serghei Lepmets. “Lepmets trebuia să plece cu echipa în Moldova. Duminică noapte a aflat că băiatul lui a suferit o operaţie. Drept urmare, jucătorul a plecat de urgenţă în ţara lui. Sper să-şi rezolve problemele în două-trei zile şi să facă joncţiunea cu echipa în cantonament” a precizat Prunea.
În cazul în care Lepmets nu va veni în timp util la echipă, nu este exclus ca Iaşul să renunţe la el şi să caute un alt portar.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Iaşul să joace în Liga I, şeful executivului ieşean a spus că nu au apărut elemente noi: “Consultările echipelor de primă ligă aproape s-au terminat. Unii sunt de acord cu sistemul cu 20 de echipe, alţii se opun. Oricum, aceste dialoguri sunt doar consultative. O decizie definitivă legată de măririea numărului de echipe începând din acest sezon, chiar şi început, lucru care ne-ar duce pe noi şi pe Rapid în prima ligă, va fi luată miercuri, de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal”.

Comentarii