Regizorul Grigore Gonţa îşi lansează primul roman la Iaşi

marți, 30 iunie 2015, 16:43
2 MIN
 Regizorul Grigore Gonţa îşi lansează primul roman la Iaşi

Invitaţi speciali sunt Florin Piersic, Draga Olteanu Matei, Claudiu Bleonţ şi Eugenia Maci

Pe 2 iulie, de la ora 18, în foaierul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi, actorul şi regizorul Grigore Gonţa îşi va lansa romanul „Asta-i viaţa!“. La eveniment vor participa personalităţi din domeniul teatral şi literar, printre care şi actorii Florin Piersic, Draga Olteanu Matei, Claudiu Bleonţ şi Eugenia Maci. „Nu ştiu ce m-a făcut să scriu această carte! Poate tinereţea! Sau a doua tinereţe! Sau curajul libertăţii lăuntrice al bucuriei de viaţă pe care o aveam în prima tinereţe şi care acum mă surprinde cu vigoarea fanteziei, la fel de nestăvilit ca atunci“, scrie autorul Grigore Gonţa despre cartea sa.

Romanul reprezintă o aventură în memoria protagonistului, Cristi, în care sunt ţesute istoria, dragostea, cariera şi emoţiile puternice. Povestea a doi prieteni, unul dirijor iar celălalt plastician, a căror prietenie durează 70 de ani, în contextul istoric al Bucureştiului anilor 1940 – 2010. „După ce am scris scenarii de radio şi televiziune, nenumărate variante scenice ale unor piese de teatru, după dramatizări de romane, iată-mă acum autor al unei cărţi – roman, frescă, dar plină de viaţă“, a mai menţionat autorul

. În breasla scriitorilor, volumul este văzut foarte bine, drept dovadă afirmaţiile lui Alexandru Şahighian, redactor şi traducător literar: „Asta-i viaţa! – un roman despre prietenie şi (pentru cei curioşi) despre Bucureştiul de până în ’89 şi de puţin după. Şi nu numai… Un roman scris cu vivacitate, plin de culoare, construit din secvenţe în succesiune rapidă“. Grigore Gonţa este actor, regizor, fost profesor universitar şi director general al mai multe teatre, printre care şi director-adjunct al Teatrului Naţional din Bucureşti şi societar de onoare al Teatrului Naţional din Bucureşti. De-a lungul carierei de actor, a jucat nenumărate roluri în piese de comedie şi în seriale TV, iar ca regizor a pus în scenă numeroase piese în teatre din ţară şi din străinătate.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii