Resturile umane găsite zilele trecute la Dobrovăţ şi la Bârnova, identificate

marți, 01 octombrie 2013, 01:50
2 MIN
 Resturile umane găsite zilele trecute la Dobrovăţ şi la Bârnova, identificate

Ambele aparţin unor bărbaţi din Vaslui.

Poliţiştii au reuşit să identifice cadavrul bărbatului spânzurat într-o pădure din Bârnova şi craniul găsit pe dealurile Dobrovăţului. Bărbatul spânzurat are vârsta de 60 de ani şi este din Vaslui. De asemenea, craniul şi femurul găsite pe un deal din Dobrovăţ aparţin unui bărbat tot din Vaslui, care trăia în concubinaj cu o femeie din localitate.

În schimb, cadavrul găsit duminică în zona Metalurgiei, pe malul Bahluiului, încă nu a fost identificat cu exactitate, bănuindu-se însă că ar fi al unui localnic din Comarna. „Craniul şi femurul aparine unui bărbat în vârstă de 82 de ani, Alexandru M., din Vaslui, care a plecat voluntar de la concubina lui pe 1 august. El nu figura ca fiind dispărut. Osemintele au fost date Institutului de Medicină Legală pentru expertiza antropologică, pentru stabilirea cauzelor decesului“, a declarat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Cadavrul găsit pe malul Bahluiului era eviscerat şi îi lipseau mâinile şi un ochi. Din primele cercetări, se pare că bărbatul are vârsta de aproxiamtiv 60 de ani şi decedase în urmă cu două săptămâni. „În jurul orei 14, un trecător a sunat la 112 şi a sesizat faptul că pe marginea râului Bahlui a fost găsit corpul unui bărbat decedat. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au făcut cercetări, deschizându-se un dosar penal pentru moarte suspectă“, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Cel mai probabil, cadavrul este al unui bărbat fără adăpost, şi a decedat din cauze naturale, fiind apoi mâncat parţial de câini şi şobolani.

În privinţa craniului găsit la Dobrovăţ, poliţiştii au precizat că a fost găsit de un localnic din comună care se afla la cules ciuperci. „Poliţiştii au fost sunaţi prin 112 despre găsirea unui craniu şi a unui femur pe un câmp. Criminaliştii s-au deplasat la faţa locului, unde au făcut cercetări. Din primele informaţii, a fost găsit doar un craniu şi un femur, în acest sens efectuându-se investigaţii pentru găsirea tuturor rămăşiţelor“, a adăugat reprezentantul Poliţiei.
 

Comentarii