Şapte morţi şi 24 de răniţi în ultimele 24 de ore în rândul militarilor din estul Ucrainei

luni, 26 ianuarie 2015, 12:36
2 MIN
 Şapte morţi şi 24 de răniţi în ultimele 24 de ore în rândul militarilor din estul Ucrainei

Şapte militari ucraineni au fost ucişi şi alţi 24 au fost răniţi în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei, unde autorităţile proguvernamentale se pregăteau luni să evacueze copiii din mai multe localităţi în care au avut loc lupte violente, relatează AFP.

"Şapte militari au fost ucişi şi alţi 24 răniţi în ultimele 24 de ore", a anunţat un purtător de cuvânt militar ucrainean, Vladislav Seleznev.

Potrivit armatei ucrainene, rebelii au tras de 115 ori în ultimele 24 de ore asupra poziţiilor armatei ucrainene şi a localităţilor din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, în estul ţării.

Autorităţile proguvernamentale din estul separatist prorus au anunţat la rândul lor că pregătesc evacuarea copiilor din mai multe localităţi din regiunile rebele Doneţk şi Lugansk, după bombardamentele împotriva portului strategic Mariupol.

Şeful poliţiei din regiunea Doneţk, Viaceslav Abroskin, a declarat că poliţia va evacua copiii din localităţile Mariinka şi Krasnogorivka (la 20 de kilometri nord-est de Doneţk) către regiunea vecină Dnipropetrovsk.

Guvernul loial Kievului din regiunea Lugansk Ghennadi Moskal a anunţat luni că 100 de copii se află în continuare în satul Troiţke, în districtul Popasna (60 de kilometri est de Lugansk), unde doi civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în lupte violente.

"Trebuie să îi evacuăm cât mai repede posibil într-un loc sigur", a anunţat el într-un comunicat.

Conflictul de nouă luni din estul separatist prorus al Ucrainei a cunoscut o turnură sâmbătă, odată cu bombardarea portului strategic Mariupol, soldată cu 30 de morţi şi circa 100 de răniţi civili.

Această localitate industrială cu aproximativ 500.000 de locuitori este ultimul mare oraş din zona rebelă controlat de forţele proguvernamentale. Preluarea controlului acestuia ar deschide un pod terestru între Rusia şi Crimeea anexată în martie.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

 

Comentarii