Şcoala Seven Hills Iaşi, vizitată de un inspector de la Cambridge

marți, 05 mai 2015, 01:51
2 MIN
 Şcoala Seven Hills Iaşi, vizitată de un inspector de la Cambridge

La sfârşitul săptămânii trecute, Iaşul a înregistrat o premieră în ceea ce priveşte inspecţiile şcolare. Pentru prima dată, în judeţ a venit un inspector de la Cambridge care a vizitat singura şcoală cu predare exclusiv în limba engleză, cea din incinta Palas.

 Seven Hills International School este în plin proces de acreditare, iar această inspecţie reprezintă primul pas în vederea obţinerii statutului de şcoală Cambridge. „Inspecţia a constat în verificarea şcolii pe durata unei zile şi a inclus: discuţii cu directorul şcolii, vizitarea tuturor spaţiilor instituţiei, verificarea documentelor de management, analiza direcţiilor de dezvoltare a şcolii, observarea orelor, implicit a modului de desfăşurare a procesului de predare-învăţare-evaluare şi prezentarea strategiilor de dezvoltare profesională a personalului”, a declarat Liliana Romaniuc, directorul Şcolii Seven Hills.

Evaluarea a vizat misiunea şi valorile pe care şcoala şi le-a asumat şi modul în care acestea se regăsesc în viaţa acesteia, managementul şi leadershipul şcolii, calitatea predării şi învăţării, spaţiul şcolii, resursele materiale şi financiare ale acesteia, cu un accent deosebit pe camera securizată pentru testele Cambridge şi laboratorul de ştiinţe şi aspectele legale de înfiinţarea şi derularea programului educaţional britanic.

În cadrul acestei vizite au fost lămurite toate aspectele legate de beneficiile pe care profesorii, elevii şi conducerea şcolii le au ca urmare a intrării în familia şcolilor Cambridge. Astfel, profesorii şi managementul şcolii vor avea acces deplin la toate resursele academice şi profesionale oferite de Universitatea Cambridge, formare şi consultanţă în toate aspectele legate de managementul şcolii, proiectarea curriculară, procesul de predare-învăţare şi evaluare a elevilor. „Seven Hills a trecut cu succes de primul pas în demersul de acreditare şi afiliere la comunitatea academică Cambridge. Conştienţi de standardele şi de rigoarea academică a unui astfel de demers, ne-am asumat educaţia de calitate ca mod de viaţă şi excelenţa ca ţinta noastră de fiecare zi. Cred cu tărie în potenţialul echipei Seven Hills, o echipă absolut specială, cu o pregătire profesională care a demonstrat că face faţă cu succes standardelor Cambridge şi cu o dorinţă nemaipomenită de a le oferi copiilor o educaţie reală, care să-i ajute să se dezvolte armonios, să devină persoane încrezătoare în ceea ce ei pot face, să fie responsabili, inovativi, reflectivi şi implicaţi în comunitatea în care trăiesc”, a mai adăugat directorul şcolii.

Comentarii