Secretele Luminiţei Pişcoran

vineri, 06 februarie 2015, 02:42
2 MIN
 Secretele Luminiţei Pişcoran

Prima sportivă din România care a ajuns campioană europeană la biatlon spune că românii nu au condiţiile celor din alte ţări cu tradiţie în sporturile de iarnă

 
Biatlonista Luminiţa Pişcoran (26 de ani), dublu legitimată la CS Dinamo – Centrul Sportiv Braşov, este indiscutabil una dintre performerele începutului de an în sporturile de iarnă din ţara noastră, după ce a reuşit să cucerească titlul de campioană europeană în proba de 15 kilometri la competiţia continentală desfăşurată săptămâna trecută în Estonia, la Otepaa. După acest succes european, primul din istoria biatlonului românesc, Luminiţa Pişcoran nu s-a întors în ţară, ci urmează să concureze săptămâna aceasta şi cea viitoare în etapele de Cupă Mondială din Cehia (Nove Mesto) şi Norvegia (Oslo Holmenkollen).  
Referindu-se la succesul de la Europenele din Estonia, sportiva română a povestit, într-un interviu acordat site-ului CS Dinamo, modul în care a decurs proba pe care a câştigat-o. "Până înainte de ultima tragere eram conştientă că pot face o cursă bună. Alergarea îmi mergea, aveam schiuri ceruite ca la carte, iar după ultima tragere s-a decis totul. Am ieşit din poligon pe locul II, la o distanţă foarte mică de primul loc. Pe ultima tură am dat totul şi am reuşit să câştig aurul european, de care sunt foarte mândră. Alături de mine l-am avut pe Gheorghe Stoian, care îmi este antrenor de lot, dar şi de club, la Dinamo. El a avut grijă să mă ţină la curent tot timpul cu locul pe care eram în cursă", a precizat Pişcoran. Sportiva a explicat că nu a făcut prea multe schimbări în pregătire, faţă de anul trecut: "Nu am schimbat atât de mult la antrenamente. Doar în privinţa tragerii am muncit mai mult pentru a avea o mai bună concentrare şi precizie".
Luminiţa Pişcoran a mai subliniat că, deocamdată, biatlonul românesc nu se poate compara cu cel din ţările cu renume în acest sport, din punct de vedere al condiţiilor de pregătire. "Pot spune că mai sunt unele lipsuri, dacă ne comparăm cu marile puteri din biatlon. De pildă, o sportivă din Rusia, Germania sau Norvegia are 20-25 de perechi de schiuri, beneficiază de un întreg staff, cu ceruitori specializaţi, antrenori şi alţii. La noi, antrenorul este şi ceruitor, şi şofer. Dar sunt şi ţări mai puţin pregătite decât România în această privinţă", a explicat sportiva dinamovistă. (AGERPRES)
 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii