Sinucigaş salvat din lacul Veneţia de un trecător şi doi poliţişti

vineri, 30 octombrie 2015, 02:54
3 MIN
 Sinucigaş salvat din lacul Veneţia de un trecător şi doi poliţişti

Un ieşean sinucigaş, în vârstă de 58 de ani, din cartierul Metalurgie, care s-a aruncat miercuri la amiază în apele lacului Veneţia, a fost salvat de un trecător şi doi poliţişti. 

Cei doi poliţişti, unul de la Secţia 4 Tătăraşi şi unul de la Poliţia locală, au fost trimişi la faţa locului, după ce a fost primit un apel la 112 cum că un bărbat s-a aruncat în Veneţia, cu gândul de a se sinucide. Cei doi poliţişti au mers la faţa locului, iar cel de la Locală a intrat în apă şi l-a ajutat pe tânărul care îl găsise primul pe sinucigaş, să îl aducă la mal.

“În urma sesizării, agentul şef adjunct Irinel Lungu, din cadrul Secţiei 4, împreună cu un poliţist local au ajuns de urgenţă la faţa locului, stabilind că cele sesizate se confirmă. La o distanţă de aproxiamtiv patru metri de mal a fost observat trupul unui bărbat care plutea pe luciul apei. Poliţistul local a intervenit pentru aducerea trupului persoanei la mal, iar împreună cu agentul şef adjunct Irinel Lungu au procedat la scoaterea acestuia din apă şi la efectuarea manevrelor de resuscitare – respiratorii până la sosirea echipajului de ambulanţă”, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

“Am oprit maşina, ne-am deplasat în pas alergător până în zona pompelor, unde la patru metri distanţă de mal se afla un bărbat inconştient, cu capul în jos, care plutea pe suprafaţa apei. Împreună, am intrat în apă şi l-am scos. I-am aplicat primul masaj, resuscitare cardio-respiratorie. Am executat acel masaj, era o luptă cu secundele, până persoana a revenit la viaţă”, a spus poliţistul de la Secţia 4.

“La faţa locului ne-a aşteptat persoana care a făcut sesizarea şi ne-a arătat locul unde se afla sinucigaşul. Am văzut în apă un corp şi o altă persoană. Am intrat în apă pentru a-l ajuta, pentru a-l scoate. Pe mal, eu şi colegul meu am continuat măsurile de resuscitare”, a povestit şi Romeo Neagu, poliţistul local. Bărbatul salvat este de meserie strungar, şi locuieşte în zona Metalurgie.

Poliţiştii nu aflaseră ieri ce l-a determinat să recurgă la acest gest. Ieri, sinucigaşul se afla la spital, în comă de gradul patru, şi dădea semne de ameliorare. „Bărbatul de 58 de ani a fost găsit în lacul Veneţia după o tentativă autolitică. În primă fază, el a fost resuscitat de poliţie şi apoi a ajuns salvarea. Când a ajuns în UPU, avea o respiraţie agonică, hipotermie, edem pulmonar acut cu apă dulce. A fost internat în Clinica de Toxicologie, secţia ATI. În primă fază, a fost intubat şi ventilat mecanic. Starea lui este favorabilă în prezent”, a spus dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU. (Andrei DÎSCĂ, Iulia CIUHU)

Comentarii