Şoferii se tem că intră cu roţile maşinilor în crăpăturile de pe podul Tudor Vladimirescu

marți, 15 septembrie 2015, 01:56
2 MIN

Podul peste Bahlui de pe bulevardul Tudor Vladimirescu a rămas la fel de ciuruit ca atunci când „Ziarul de Iaşi“ a scris despre problemele pe care le prezintă, în urmă cu 10 zile.

Reporterii cotidianului nostru semnalau atunci faptul că pe axul care delimitează cele două sensuri de mers asfaltul s-a lăsat, apărând gropi adânci, unele chiar şi de 20 de centimetri, prin care se văd plăcile de beton care reprezintă infrastructura primară a podului. De asemenea, asfaltul a început să se fisureze de o parte şi de alta a axului, pre­zentând semne că adânciturile se vor accentua.

La momentul respectiv, primarul interimar Mihai Chirica preciza că podul nu are probleme structurale, fiind făcută recent o expertiză tehnică, în vederea demarării unui proiect de reabilitare a podului şi a şinei de tramvai, în valoare de 5 milioane de euro. Primarul Chirica preciza că zona afectată de fisuri şi gropi va fi semnalizată, urmând să fie efectuate rapid lucrări de refacere a asfaltului.

Singurele măsuri luate însă până acum au fost montarea unor popici şi a unei benzi de semnalizare, fără a se face nici măcar o simplă plombare. „În această perioadă, ne-am concentrat mai mult pe deschiderea şcolii şi lucrările necesare în acest scop. Este în curs o expertiză punctuală pentru pod pe care o aşteptăm în aproximativ o săptămână cu detaliile necesare intervenţiei, apreciez că în cel mult două săptămâni am putea trece la remedierea situaţiei“, a declarat primarul interimar.

VEDEŢI ŞI:

FOTO: ATENŢIE când traversaţi podul din Tudor să nu vă înghită craterele!

Au apărut mai multe gropi cu lăţimea în jur de 20 cm. Dacă ar trece o maşină de mare tonaj, acestea se pot lărgi şi mai mult, după cum arată fisurile care le înconjoară.

 

Comentarii