Spitalul din Paşcani e condus de un director fugărit de Consiliul de Administraţie

vineri, 02 octombrie 2015, 18:32
2 MIN
 Spitalul din Paşcani e condus de un director fugărit de Consiliul de Administraţie

Spitalul CF din Paşcani este condus de mai bine de un an de un manager care a condus „defectuos“ unitatea medicală, după cum au subliniat reprezentanţii Ministerului Transportului (MT). 

Mihaela Amariei a revenit manager în spital pe 29 august 2014, după ce Corpul de Control al MT arăta că jurista a câştigat concursul pentru funcţia de manager fără să demonstreze că are studiile necesare. Mai mult, ministerul preciza că, în perioada în care Amariei a fost manager al spitalului, unitatea medicală a înregistrat datorii în valoare de peste 2 miliarde de lei vechi. Cu toate acestea, MT încă nu a încetat contractul managerei, deşi Consiliul de Administraţie, după ce a luat act de raportul MT, a votat pentru încetarea contractului.

Mihaela Amariei a ocupat funcţia de manager a spitalului de pe 16 ianuarie 2013. Un raport al MT realizat în aprilie anul trecut de Corpul de Control al acestuia arată că jurista, fost secretar al Consiliului de Administraţie (CA) al spitalului şi participant la concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere, s-a ocupat personal de organizarea acestuia. În urma probelor din decembrie 2012, Mihaela Amariei a obţinut nota 8.23, în timp ce contracandidatul său, ec. Costică Scarlat, s-a aflat pe poziţia a doua, fiind notat cu 8.06.

Cu toate că la vremea respectivă ministerul a fost sesizat de reprezentanţi ai spitalului cu privire la incompatibilitatea apărută, ministerul a considerat că examenul s-a desfăşurat în condiţii legale. Ulterior, ministerul a revenit şi a explicat că managerul Amariei a câştigat concursul fără să respecte cerinţe minime.

Conform unor surse din spital, odată cu revenirea juristei pe funcţia de conducere a spitalului, atmosfera din unitatea medicală s-a schimbat şi spitalul a început să adune iar datorii. Aceleaşi surse au precizat că, după două şedinţe de CA în care s-a luat act de raportul MT şi în care s-a votat pentru încetarea contractului de management, MT a luat în vizor conducerea Spitalului CF din Paşcani.

Conform informaţiilor din spital, odată cu demiterea secretarului de stat din MT, Dragoş Titea, principalul susţinător al Mihaelei Amariei, scaunul acesteia se clatină serios. „Acum, după destituirea secretarului de stat din MT, Dragoş Titea, credem că se vor relua discuţiile şi i se va înceta contractul managerului“, au precizat sursele noastre.

Comentarii