Studenţi de la UMF, în practică de la Braşov la Paris

marți, 28 iulie 2015, 01:54
2 MIN
 Studenţi de la UMF, în practică de la Braşov la Paris

 Prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene, MedVISE, studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi au realizat o serie de vizite de studiu la instituţii specializate din ţară şi nu numai. 

 

Aceştia au fost la Spitalul Broca din Paris, la Hospice Casa Speranţei din Braşov, la Sanatoriul Slănic Moldova şi la Centrul de Medicină Herghelia din Târgu Mureş. Studenţii s-au întors cu păreri pozitive despre locurile pe care le-au vizitat şi s-au declarat mulţumiţi de lucrurile învăţate. „Vizita la Hospice Braşov m-a surprins plăcut prin oamenii întâlniţi acolo, atât cadre medicale, cât şi pacienţi. Dacă înainte aveam imaginea despre echipă ca fiind una formată din specialităţi din diferite ramuri medicale, acum ştiu că în echipă există un loc special şi pentru pacienţi“, a precizat Andrei Lucian Ursulică, student la Facultatea de Medicină Generală a UMF.
 
La vizitele în centrele medicale s-au înscris 139 de studenţi la Medicină, reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior medical precizând că au luat decizia acestor vizite pentru ca tinerii să poată experimenta practică în mai multe domenii şi specialităţi. „Dorinţa noastră a fost să le oferim o imagine mai amplă studenţilor noştri în cadrul vizitelor MedVISE asupra posibilităţilor ca viitorii tineri medici să profeseze în diverse specialităţi. Locurile alese pentru vizite sunt locuri speciale, care au reuşit să le deschidă orizontul vizavi de noi oportunităţi“, a declarat prof.dr. Doina Azoicăi, decanul Facultăţii de Medicină Generală de la UMF şi manager al proiectului.
 
Acesta a presupus până acum oferirea de consultanţă în carieră pentru un număr de 400 de studenţi la medicină, stagii în spitale pentru 150 dintre ei şi vizite de lucru pentru 139 de tineri.
 
 

 

Comentarii