Suspiciunea de rujeolă în cazul unei fetițe internate la Spitalul de Copii nu s-a confirmat

vineri, 21 aprilie 2017, 01:59
2 MIN
 Suspiciunea de rujeolă în cazul unei fetițe internate la Spitalul de Copii nu s-a confirmat

La nivel naţional s-au înregistrat 21 de decese la copii din cauza acestei afecţiuni, în ultima perioadă.

Suspiciunea de rujeolă în cazul fetiţei de un an şi jumătate care a ajuns la începutul lunii la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ nu a fost confirmată. În urma analizelor efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase, medicii susţin că rezultatul a fost negativ.

Fetiţa a ajuns în urmă cu câteva săptămâni în Clinica III Pediatrie Generală a Spitalului de Copii, unde starea febrilă cu care s-a prezentat la spital corelată şi cu o erupţie care i-a apărut pe piele i-a dus pe medici cu gândul că ar reprezenta un caz de rujeolă. Aceasta a fost transferată ulterior la Spitalul de Boli Infecţioase în cursul zilei de 4 aprilie, medicii de aici susţinând din start că este puţin probabil să fie vorba despre rujeolă, şi că este vorba despre un exantem viral, afecţiune cu simptome asemănătoare cu cele ale rujeolei, care se caracterizează prin febră, urmată de o erupţie cutanată.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în ceea ce priveşte numărul cazurilor de rujeolă, judeţul Iaşi este ferit de o epidemie, având până în momentul de faţă doar 14 cazuri confirmate. Cel mai recent caz a fost cel al unui sugar de cinci luni care prezenta o formă uşoară a bolii, fiind deja externat din spital.

Medicii infecţionişti susţin că numărul de cazuri de rujeolă este unul normal şi nu avem momentan motive să ne îngrijorăm, pentru că nu au fost nici cazuri deosebite care să pună viaţa micuţilor în pericol. În schimb, numărul de cazuri confirmate cu rujeolă la nivel naţional este de 4.793, fiind înregistrate şi 21 de decese, dintre care cinci în judeţul Arad, cinci în judeţul Timiş, cinci în judeţul Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte unul în Călăraşi, Satu Mare şi Bucureşti.

Comentarii