Trupe speciale descind astăzi la Ruginoasa. Bătaia tradiţională va fi înăbuşită

miercuri, 31 decembrie 2014, 02:59
1 MIN
 Trupe speciale descind astăzi la Ruginoasa. Bătaia tradiţională va fi înăbuşită

Poliţiştii vor lua măsuri impresionante pentru bătaia anuală de la Ruginoasa.

În dimineaţa aceasta, la locul unde are loc bătaia au fost mobilizaţi „mascaţii“ de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS), dar şi criminalişti şi poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

„Au fost luate măsuri suplimentare prin constituirea unor dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi de grupe de intervenţie tip rezervă, în contextul manifestărilor tradiţionale din data de 31 decembrie, din comuna Ruginoasa, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Poliţiştii ieşeni au luat toate măsurile necesare pentru ca obiceiul să se desfăşoare în limitele legale, iar echipele operative formate de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, luptători SAS şi alte servicii sunt pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune.

IPJ Iaşi respectă obiceiurile locului, însă manifestările prilejuite de acestea nu justifică încălcarea legii. Atragem atenţia asupra faptului că încăierarea, ultrajul contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul ilegal de armă albă în locurile publice, vătămarea corporală, distrugerea, blocarea drumurilor publice constituie fapte cu caracter penal care pot fi sancţionate cu închisoarea“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii