UMF sărbătoreşte 135 de ani de învăţământ medical la Iaşi

marți, 02 decembrie 2014, 02:55
2 MIN
 UMF sărbătoreşte 135 de ani de învăţământ medical la Iaşi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi va sărbători împlinirea a 135 de ani de învăţământ medical superior la Iaşi printr-o serie de manifestări cuprinse între 3 şi 6 decembrie, primordial ştiinţifice.

Seria de evenimente va debuta miercuri, 3 decembrie, de la ora 10.00, în Aula „Geor­ge Emil Palade“ a instituţiei de învăţământ superior, unde va avea loc conferinţa motivaţională „Reţeta succesului în medicină“, la care vor participa, prin alţii, şi prof.dr. John E. Hall, de la Universitatea Missis­sippi din SUA, Sir Miles Irving, de la Universitatea din Manchester, prof.dr. Gabril Gurman, de la Universitatea Ben Gurion, din Beer Sheva şi prof.dr. Adrian Streinu Cercel. „Momentul acesta aniversar reprezintă unul de analiză şi în acelaşi timp de bucurie. Serbăm aceşti ani într-un moment în care universitatea este afirmată pe plan naţional şi internaţional şi este într-un proces de expansiune“, a declarat prof.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi.

Pe parcursul celor patru zile vor avea loc o serie de manifestări dedicate cercetării, multe dintre ele îndreptate şi către studenţi. Printre acestea se numără şi o serie de workshopuri pe dife­rite teme, dar şi Congresul studen­ţilor la medicină dentară şi a tine­rilor sto­matologi STOMIS, a cărui deschi­dere festivă va avea loc în timpul organizării Zilelor UMF Iaşi.

Joi, 3 decembrie, spre exemplu, va avea loc, tot în Aula „George Emil Palade“, un târg al oportunităţilor de cercetare, iar pe parcursul zilei vor avea loc şi o serie de expoziţii de fotografii, cât şi conferinţe. Mo­men­tul central al evenimentului va fi organizat însă vineri seara, de la 17.00, şi va purta numele de „Balul Iernii“, organizat la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi. Acesta este un spectacol caritabil în folosul copiilor de la Bogdăneşti, care este oferit ieşenilor de către tinerii din Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi. Vor interpreta Corul studenţilor, vor exista câteva numere de interpretare separat, iar în final va avea loc şi un spectacol al trupei de teatru a studenţilor de la SSMI.

„Evenimentele sunt concentrate mai mult pe latura ştiinţifică fiindcă sunt organizate în apro­piere de deschiderea anului universitar şi trebuie să mai facem şi medicină. Punctul central al acestora este însă Balul Iernii, care va fi la BCU şi care este organizat de studenţii de la medicină, iar noi suntem prezenţi pentru a-l face punctul culminant al acestor ma­ni­festări“, a adăugat prof.dr. Vasile Astărăstoae.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii