Un autobuz a intrat pe contrasens în pasajul subteran din Fundaţie

marți, 08 noiembrie 2016, 02:56
2 MIN
 Un autobuz a intrat pe contrasens în pasajul subteran din Fundaţie

Pasajul „Mihai Eminescu“ a fost blocat ieri-dimineaţă la oră de vârf. Un autobuz MAZ, care circula dinspre Păcurari spre Târgu Cucu a rămas fără frâne în timp ce trecea prin pasaj. 

Potrivit reprezentanţilor Companiei de Transport Public (CTP) o membrană la cilindrul de frânare a cedat şi a blocat frânele de pe roţile din faţă ale au­tobuzului. „Şoferul avea în faţă maşini care rulau, iar, din teren, a observat că din contrasens nu erau maşini care circulau, moment în care a decis să treacă pe contrasens în ideea în care autobuzul îl putea opri, fiind şi în rampă, având distanţă suficientă până la ieşire. Autobuzul urma să iasă din pasaj spre Târgu Cucu, era în zona de rampă spre ieşire“, a de­clarat ieri purtătorul de cuvânt al CTP Iaşi, Adrian Mihai. Acesta a adăugat că, în urma incidentului, nu au fost victime şi, ulterior, autobuzul a fost tractat la depou.

Defecţiunea apărută la autobuzul MAZ  a blocat circulaţia în pasaj timp de circa 20 minute ieri-dimineaţă, în jurul orei 8.00. Pe de altă parte, unii cititori ai ziarului nostru şi-au exprimat îndoiala că ar fi fost o defecţiune tehnică. „Autobuzul se afla în spatele maşinii mele dimineaţa şi, deodată, l-am văzut pe contrasens înaintând. După cele văzute, eu cred că nu a fost vorba de nici o defecţiune pentru că pasajul era foarte aglomerat pe sensul normal de mers, iar şoferul a făcut această manevră constatând că sensul opus era mult mai liber. A înaintat fără probleme, iar când a vazut că vin maşini din faţă, a încercat să tragă mai lângă parapet să facă loc maşinilor să treacă, doar că ceilalţi conducători auto au refuzat. Sunt sigură că se va dovedi că nu a fost vorba de nici o defecţiune“, a scris Ramona pe site-ul „Ziarului de Iaşi“. 

Comentarii