De Business

Punem punctul pe știi

Un celebru brand românesc, mutat peste graniţă

vineri, 31 octombrie 2014, 10:22
1 MIN
 Un celebru brand românesc, mutat peste graniţă

Grupul anglo-olandez Unilever va începe de anul viitor să producă îngheţata Napoca în afara graniţelor, într-una dintre fabricile proprii, după ce până acum aceasta era realizată la Cluj în fabrica grupului olandez Friesland Cam­pina.

Napoca nu va fi primul brand românesc produs peste graniţă, şi cremele Elmiplant, ciocolata Poiana şi crema Norvea fiind acum „made in Bulgaria sau Grecia", informează ZF.ro.

Unilever a preluat brandul de înghe­ţată Napoca în 2009 chiar de la Friesland Campina. Tranzacţia a presupus preluarea brandului şi a distribuţiei acestuia în comerţul local.

„Îngheţata Napoca este produsă în continuare în fabrica Napolact din Cluj-Napoca. Între timp căutăm cea mai bună variantă de fabrică pentru îngheţata Napoca astfel încât să păstrăm tradiţia reţetelor de îngheţată produsă cu lapte şi smântână proaspete", spun reprezentanţii Unile­ver, un grup cu afaceri de circa 200 mil. euro în România. Potrivit informaţiilor anterioare deţinute de ZF, Unilever are fabrici de îngheţată atât în Bulgaria, cât şi în Ungaria.
 

Comentarii