Un chirurg ieşean nu mai are voie să opereze timp de trei ani

luni, 29 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Un chirurg ieşean nu mai are voie să opereze timp de trei ani

u Radu Terinte a devenit manager la Spitalul de Copii, iar funcţia este în incompatibilitate cu cea de medic la Spitalul CFR

Medicul chirurg Radu Terinte nu va mai opera câţiva ani. Funcţia de manager al Spitalului Clinic de Copii „Sfânta Maria“ şi cea de chirurg la Spitalul „Căi Ferate“ sunt în incompatibilitate. De la începutul lunii august medicul va suspenda contractul cu Spitalul CFR, pe perioada în care se va afla la conducerea Spitalului de Pediatrie. „Am ştiut ce presupune funcţia de director dinainte de a participa la concurs. Voi suspenda contractul pe parcursul a trei ani, atât cât este mandatul meu ca manager la Pediatrie“, a declarat dr. Radu Terinte.

La Spitalul CFR, acesta era medic chirurg cu jumătate de normă şi făcea, de asemenea, gărzi. Medicul va avea însă normă întreagă ca profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi şi va merge la vechiul său loc de muncă doar pentru a ţine orele cu studenţii săi. Radu Terinte, fost senator PC, acum membru PNL, a fost numit manager al Spitalului „Sfânta Maria“ săptămâna trecută, după ce a participat la concurs şi l-a câştigat. El a fost singurul participant care a candidat pentru şefia unităţii medicale. Contractul acestuia a fost semnat pe trei ani, perioadă în care şi-a propus să reabiliteze şi să modernizeze complet Spitalul de Pediatrie, din fonduri de la Consiliul Judeţean, instituţie în subordinea căreia se află unitatea sanitară. Proiectul de modernizare se întinde pe trei ani, până în 2016 inclusiv, iar investiţia este de 12,4 milioane de euro.
 

Comentarii