Un deputat ieşean face cadou mii de ghiozdane copiilor sărmani, din economiile făcute la cabinetul parlamentar

sâmbătă, 12 septembrie 2015, 01:55
2 MIN
 Un deputat ieşean face cadou mii de ghiozdane copiilor sărmani, din economiile făcute la cabinetul parlamentar

Copiii săraci din oraş vor primi ghiozdane şi rechizite, unii, din Păcurari, primindu-le deja. Deputatul independent Viorel Blăjuţ a anunţat că va împărţi astăzi 2.000 de ghiozdane cu rechizite.

 „Vom pleca din Podu Roş – Nicolina, adică din colegiul în care am fost ales, şi vom merge în tot oraşul, până în Tătăraşi şi Dacia. Vrem să găsim copii care vor să meargă la şcoală, dar nu au posibilitatea aceasta. Suntem cinci oameni care vom împărţi ghiozdanele”, a spus Blăjuţ.

Acesta a apreciat că o astfel de iniţiativă se află la îndemâna oricărui parlamentar ieşean, investiţia în cumpărarea şi echiparea unui ghiozdan cifrându-se la 25-30 de lei. În cazul lui Blăjuţ, sumele necesare au fost obţinute din economiile făcute la cheltuielile cu gestionarea cabinetului parlamentar.

„Nu am inscripţionat ghiozdanele, nu am lipit nimic pe ele, pentru că nu vreau să fie interpretat ca un gest de campanie. Doar un pix din interior are numele meu pe el, căci sunt din cele făcute pentru cabinetul de parlamentar. Sper doar ca ghiozdanele şi rechizitele să ajungă şi să rămână la copii. Fac apel la ieşenii de bună-credinţă, dacă văd aceste ghiozdane scoase la vânzare prin bazar sau talcioc, să nu le cumpere”, a spus Blăjuţ.

O iniţiativă similară a fost anunţată acum două zile de reprezentanţii locali ai UNPR, aceştia urmând să împartă 700 de ghiozdane. Blăjuţ a apreciat însă iniţiativa ca fiind nesemnificativă, în comparaţie cu resursele financiare de care poate dispune un partid.

 

 

Comentarii