Un poliţist din Iaşi a obligat un copil cu handicat să mestece tutun

miercuri, 04 martie 2015, 02:57
2 MIN
 Un poliţist din Iaşi a obligat un copil cu handicat să mestece tutun

Procurorii Parchetului de pe lângă Tri­bunalul Iaşi au trimis în judecată un agent de poliţie din localitatea Ţibana pe care îl acuză de purtare abuzivă. 

Adelin Felix Cilibiu, de 25 de ani, este acuzat de anchetatori că ar fi batjocorit un minor de 15 ani care are probleme de să­nătate.

Potrivit anchetatorilor, faptele imputate lui Cilibiu au avut loc pe 23 iulie 2013, atunci când Cilibiu „a întrebuinţat expresii jignitoare faţă de minorul C.A (copil cu handicap în vârstă de 15 ani) pe care l-a supus unor tra­tamente degradante“, după cum se arată în rechizitoriu. Concret, descriu procurorii, Cili­biu l-a aşezat pe minor în genunchi, cu mâinile după cap, şi l-a obligat să fumeze şi să mestece restul de ţigară stinsă într-o băutură energi­zantă.

De asemenea, Cilibiu l-ar fi udat pe copil şi lovit cu palma peste faţă şi în zona coastelor. „Toate acestea pentru că l-a suspectat că i-a furat un pachet cu ţigări pe care agentul de poliţie îl lăsase pe tejgheaua barului în care a intrat la ora respectivă. Agentul de poliţie a demarat în localul respectiv o anchetă în propria cauză, încercând să identifice în maniera descrisă mai sus dacă per­soa­na vătămată  sau unul dintre ceilalţi doi co­pii aflaţi în compania acesteia au sustras pachetul cu ţigări (pe care inculpatul l-a re­cuperat de altfel de la unul dintre copii)“, au detaliat procurorii ieşeni.

Aceştia au mai arătat că agentul de poliţie i-a aşezat în genunchi pe toţi cei trei minori, şi-a aprins o ţigară şi a dat-o pe rând celor trei minori să o fumeze pentru a vedea care dintre ei ştia să fumeze. Când a descoperit că minorul cu handicap ştia să fumeze, a considerat că acesta era autorul furtului şi l-a lovit pentru a-l determina să re­cunoască furtul. „În urma agresiunii, minorul a suferit leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale“, au încheiat procurorii. Felix Cilibiu a fost pus la dispoziţie de şefii săi. 

Comentarii