De Business

Punem punctul pe știi

Unde îşi pot găsi ieşenii de muncă în UE prin intermediul AJOFM

joi, 23 iulie 2015, 01:50
1 MIN
 Unde îşi pot găsi ieşenii de muncă în UE prin intermediul AJOFM

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă peste 680 de locuri de muncă disponibile în ţări ale Uniunii Europene.

Cele mai multe joburi disponibile pot fi găsite în Cehia, respectiv 240 de posturi, aici fiind la mare căutare operatorii de producţie (50 de posturi), lucrători la asamblarea aparatelor de aer condiţionat (50 de posturi), lucrători în prelucarea lemnului (10 posturi) sau croitori (15 posturi). Ieşenii care au lucrat ca barmani pot găsi cinci posturi disponibile în Germania, salariile lunare fiind cuprinse între 1.500 – 2.200 euro pe lună. Tot în Germania pot fi găsite câte zece posturi de dulgher, fierar betonist sau betonist, dar salariul va fi specificat aplicanţilor la interviu.

De asemenea, ieşenii care deţin permis auto categoria B şi au o condiţie fizică bună, se pot angaja ca agenţi de pază la o firmă care oferă 9 euro/oră de patrulare, din a şaptea lună de muncă oferindu-se o creştere a salariului la 9,95 euro/oră. În Marea Britanie sunt la mare căutare îngrijitorii şi asistentele medicale, cele din urmă putând să ajungă lejer la 1.900 lire/lunar. Mai multe informaţii despre cum se poate aplica pentru un post din ţări ca Elveţia, Germania, Marea Britanie, Spania, Cehia, Suedia sau Norvegia prin intermediul AJOFM Iaşi pot fi aflate de la sediul instituţiei.

 

 

Comentarii