Universităţile din Iaşi încearcă să-şi ocupe locurile de la buget în admiterea de toamnă

joi, 08 septembrie 2016, 01:53
2 MIN
 Universităţile din Iaşi încearcă să-şi ocupe locurile de la buget în admiterea de toamnă

Universităţile din Iaşi sunt în plin proces de desfăşurare a sesiunilor admiterii de toamnă, dintre acestea, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ fiind chiar pe punctul finalizării admiterii.  

Până în prezent, locurile la buget scoase de către instituţiile de învăţământ superior s-au ocupat în proporţie de aproape 50% la toate cele trei instituţii de învăţământ superior. În cazul USMV, în cursul zilei de ieri s-au mai depus 30 de dosare, ducând totalul la 105, în condiţiile în care instituţia are 105 locuri scoase la buget şi 180 la taxă.

Cei mai mulţi studenţi au ales să se înscrie, în această sesiune de toamnă, la Facultatea de Agricultură, 48, la specializările Tehnica prelucrării produselor agricole şi Protecţia consumatorului şi a mediului fiind un număr de 25 de dosare, cele mai multe pe o anumită ramurră de studiu de la USAMV. În continuare, la Horticultură sunt 23 de dosare depuse în total, la Zootehnie 19, iar la Medicină Veterinară, unde mai există doar locuri la taxă, 15.

În cazul UTI, până acum s-au depus aproape 200 de dosare pentru locurile de la buget, în condiţiile în care instituţia de învăţământ superior a scos la concurs în total aproape 600 de locuri la buget. În paralel, mai există şi 487 de locuri la taxă. Cu excepţia Facultăţilor de Automatică şi Calculatoare şi Arhitectură, care nu organizează admitere de toamnă, cele mai multe dosare, 32, au fost depuse la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, iar 28 la Construcţii de Maşini şi Management Industrial.

La „Cuza“, în doar prima zi de admiteri, pe 6 septembrie, au fost 524 de dosare depuse pe 400 de locuri la buget şi 1.000 la taxă, cele mai multe fiind la Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 102.

Comentarii