De Business

Punem punctul pe știi

Unul dintre cele mai avansate software-uri din domeniul sănătăţii a fost prezentat la Iaşi

joi, 26 octombrie 2017, 09:12
2 MIN
 Unul dintre cele mai avansate software-uri din domeniul sănătăţii a fost prezentat la Iaşi

O parte din cele mai importante farmacii, clinici medicale şi distrubuitori din domeniul sănătăţii din Iaşi s-au întâlnit în cursul zilei de ieri la Hotel Internaţional, unde au prezentat cele mai noi şi inovative platforme IT. 

Organizatorul evenimentului, Setrio Soft a prezentat cel mai avansat software pentru organizarea clinicilor medicale, BizMedica Clinică, iar cei de la platforma GoPharma a trecut în revistă beneficiile tehnologiei şi digitalizării. „Sunt dispozitive interconectate care ne ajută să fim mai productivi, să reducem timpul şi costurile. Tehnologia şi digitalizarea înseamnă inovaţie, câştig, de timp şi bani, comunicare, confort dar şi o anumită dependenţă. Însă trebuie să folosim această tehnologie ca să fim mai productivi, nu ca să pierdem timpul. Dintr-un studiu de piaţă făcut de «Valoria», reiese că în România 70% dintre români folosesc tehnologia în sănătate. Dintre aceştia 50% o folosesc pentru informare şi 29% pentru monitorizarea indicilor de sănătate“, a precizat Marius Ciupercă, director general Setrio.

Conform aceluiaşi studiu, prezentat ieri,  67% dintre români folosesc tehnologia în scop medical din proprie iniţiativă, fără să li se recomande acest lucru, iar 89% din total spun că le-ar plăcea să folosească tehnologia pentru a pune întrebări medicilor şi pentru aşi monitoriza afecţiunile. Setrio Soft,  fiind unul dintre cei mai importanţi producători de software pentru sectorul sănătăţii din ţara noastră, a lansat BizMedica Clinică pentru a veni în ajutorul pacienţilor şi personalului medical. „BizMedica a fost gândit pornind de la necesităţile pacientului, astfel că aceştia beneficiază de programare rapidă pentru consultaţii şi investigaţii clinice, se elimină erorile în prescrierea tratamentelor, se centralizează informaţiile medicale pentru o analiză mai bună şi mai rapidă a stării de sănătate pentru un diagnostic corect“, a mai precizat directorul Setrio.

Cu ajutorul acestuia se pot realiza operaţiuni precum: monitorizarea încasărilor, devizele medicilor colaboratori şi veniturile planificate prin rularea rapoartelor de management, crearea de rapoarte ad-hoc (rapoarte CNAS, pacienţi, medicale, registre consultaţii şi cronici). Pe viitor, producătorul de software doreşte să realizeze aplicaţii prin care pacientul să găsească cea mai apropiată farmacie, clinicile să aibă acces la dosarele electronice ale pacienţilor, unde să vadă istoricul acestuia iar farmaciile să poată face comenzi automate. Producătorul se gândeşte şi la depozite, pe care le-ar putea ajuta să-şi optimizeze costurile, dar şi la producţtorii care pot avea acces mai lesne la profilul pacineţilor şi sisteme de feedback. De asemenea, cei de la GoPharma au lansat ideea creării unei aplicaţii prin care se pot face comenzi indiferent de oră, non-stop dar şi prin care se pot face încasări rapide. Dintr-un studiu făcut pe 90 de farmacişti, reiese faptul că majoritatea accesează platforma cel puţin o dată pe săptămână, 45% dintre ei chiar zilnic.

 

 

Comentarii