Ursul Baloo, de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, operat şi sterilizat

marți, 19 martie 2013, 12:36
2 MIN
 Ursul Baloo, de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, operat şi sterilizat

 

Baloo, unul dintre cei doi urşi confiscaţi de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru şi mutaţi la Zoo Bucov de lângă Ploieşti, a fost operat pentru înlăturarea unui abces din zona gâtului şi sterilizat de către doi veterinari ai Vier Pfoten, informează organizaţia pentru protecţia animalelor.

Operaţia a fost făcută luni de către doi veterinari, în colaborare cu medici parteneri ai organizaţiei, în clinică mobilă a Vier Pfoten adusă la Zoo Bucov din Ploieşti. Ursul şi-a revenit din anestezie la scurt timp după operaţie, iar starea lui este în prezent foarte bună, se precizează în comunicatul ONG-ului.

Ursul Baloo şi sora acestuia, a căror vârstă este estimată la aproximativ doi ani, au fost mutaţi într-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafaţa de 8.000 de metri pătraţi. După o perioadă de acomodare, urşii vor împărţi acest spaţiu cu cele două ursoaice mature ale grădinii Zoo Bucov. Noul amplasament include o porţiune generoasă de sol cu iarbă, copaci şi un bazin cu apa, "elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural", mai spun reprezentanţii Vier Pfoten.

Cei doi urşi, alături de patru lei, au fost transferaţi de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013, printr-un transport asigurat de Vier Pfoten la solicitarea, Gărzii Naţionale de Mediu, a Inspectoratului General al Poliţiei şi Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinară.

Liderii clanului Cămătarilor, Ion şi Vasile Balint, precum şi Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestaţi preventiv în 23 februarie.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu care au descins în 25 februarie pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru au constatat că acolo erau crescuţi patru lei – doi adulţi şi puii lor – şi doi urşi, fără documentele aferente, dispunându-se relocarea acestor animale.

Cei patru lei şi cei doi urşi ridicaţi de la reşedinţa lui Nuţu Cămătaru au ajuns, în după-amiaza de 27 februarie, la Grădina Zoologică de la Bucov, situată la câţiva kilometri de Ploieşti şi aflată în cadrul Parcului Memorial Constantin Stere din subordinea Primăriei municipiului Ploieşti.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploieşti, Alina Istrătescu, declara atunci că animalele vor rămâne în incinta Grădinii Zoo de la Bucov timp de o lună şi jumătate.

Istrătescu mai preciza că leii mănâncă nouă kilograme de carne pe zi fiecare, iar pentru hrana zilnică a fiecăruia dintre cei doi urşi este nevoie de 12 kilograme de alimente, mâncarea fiind asigurată de Zoo Bucov.

Comentarii